סקר חדש שנחשף הבוקר מגלה כי למעלה מ-40 אחוזים מהילדים המשחקים במשחקי רשת נחשפים לתכנים בלתי הולמים. למעלה מ-30 אחוזים לא דיווחו על כך. הסקר בוצע ברבעון הרביעי של שנת 2022 על-ידי חברת מדגם עבור המשרד לביטחון לאומי. הסקר נערך בקרב 435 מרואיינים בגילי 18-12, מתוך מדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל, ללא אוכלוסייה חרדית.
מתוך הסקר עולה כי: 70 אחוזים מבני הנוער בישראל משחקים במשחקי רשת. 84 אחוזים בקרב בנים לעומת 57 אחוזים בקרב בנות. בחברה הערבית נרשמו אחוזים גבוהים יותר – 82 אחוזים לעומת 66 אחוזים בחברה היהודית. 86 אחוזים מהמשחקים במשחקי רשת משתמשים בשירותי שיחה (צ'ט ושיחות קוליות), בעיקר באפליקציית "דיסקורד" ובשירותי המשחק עצמם. למעלה מ-50 אחוזים מהשחקנים עברו במהלך המשחק לחדר פרטי עם שחקן שאינם מכירים, ו-18 אחוזים מהשחקנים עברו לשיחה בצ'אט פרטי עם אדם שאינם מכירים. מהסקר עולה כי גם בני נוער ששוחחו עימם בהרחבה על הסכנות ברשת פעלו כך.
מתוך ממצאי הסקר עולים נתונים הנוגעים להיקף השימוש במשחקי רשת בקרב בנות ובני נוער, לאופי השימוש, לסכנות הקיימות ולפגיעה בפרטיות המשתמשים: שעות שימוש עיקריות: 43 אחוזים מבני הנוער משחקים בין שעה לשעתיים בממוצע ביום בימי חול ו-12 אחוזים משחקים למעלה משלוש שעות. בסופי שבוע ובחגים הנתונים עולים: כ-66 אחוזים מבני הנוער משחקים למעלה משעתיים בממוצע. המשחקים הפופולאריים ביותר הם משחקי ספורט קבוצתיים. למעלה מ-50 אחוזים מבני הנוער עברו לשיח ב"חדר פרטי" עם שחקן שאינם מכירים. שיעורים גבוהים יחסית נרשמו בקרב בני נוער חילוניים. 18 אחוזים מבני הנוער נכנסו גם לצ'אטים באפליקציות הרלוונטיות עם אנשים שהם אינם מכירים, שיעורים גבוהים יחסית נרשמו בקרב בני נוער דתיים.
במטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת במשרד לביטחון לאומי ממליצים להורים "היו מעורבים בחיי הילדים שלכם ברשת. שימו לב היכן הם גולשים, עם מי הם משוחחים, היו ערניים לשינויים בהתנהגות, בהרגלים ובשימושים של ילדיכם בטלפון", עוד אומרים כי "אם בתכם או בנכם נפגעו ברשת, צלמו את המסך, תעדו ושימרו את המידע. חסמו את הפוגע בפלטפורמות השונות, אך אל תמחקו את החשבון. כל מידע שיישמר יכול לעזור לאתר את הפוגע. תמכו בילדכם וזכרו תמיד – ילדכם הוא הקורבן. הוא לא האשם בפגיעה. חשוב לא להיענות לדרישות הסחיטה, לא לשלם כסף ולא לשלוח תכנים נוספים. במרבית המקרים שיתוף פעולה עם הפוגע לא מפסיק את הסחיטה וההטרדה".