אם תצאו החוצה באחד מלילות סוף השבוע ותסתכלו לשמיים, תוכלו לראות אירוע נדיר במיוחד שנקרא "מטר מטאורים פרסאידים". העיתוי הטוב ביותר לכך יהיה בלילה שבין שבת לראשון, אבל גם אם תעשו את ארוחת ליל השבת שלכם בחצר או במרפסת, כנראה שתחזו בשובלים זוהרים בשמי הלילה.
מטר המטאורים הוא למעשה זרם רסיסים מוצקים שמקורם בשביט סוויפט-טאטל שעובר סמוך למסלול כדור הארץ מסוף חודש יולי, כאשר החלקיקים שלו מתכלים באטמוספרה בגובה 100 ק"מ תוך השארת סימנים זוהרים ושובלים ארוכים, שבטעות זוכים לשם "כוכבים נופלים".
השיא של המטר מוגדר היטב מבחינת הזמן כי זה העיתוי בו כדור הארץ חולף דרך האזור הצפוף ביותר של נחיל הרסיסים. השנה הוא צפוי בלילה שבין בין יום שבת לראשון (בין ה-12 ל-13 באוגוסט), כשמומלץ לצפות החל מ-22:00 ועד עלות השחר. בחלון הזמן הזה, מדובר בקצב של עד 100 מטאורים בשעה, אם כי חלקם עשויים להיות חלשים ולא זוהרים, כך שסביר יותר שתראו בין 50 ל-75 בשעה. אפשר לצפות במטר המטאורים גם בליל שבת (11 באוגוסט), אך אז הקצב הצפוי נמוך יותר באופן משמעותי.

כדי להנות מתצפית טובה באמת, כדאי להתרחק ממרכזי ערים ומאזורים בהם זיהום האור גבוה, כמו מישור החוף. מומלץ להגיע ליערות ולחניונים מוסדרים בהם ניתן לשהות במהלך הלילה. במצפה רמון ובירוחם יתקיימו אירועים מיוחדים שיאפשרו תצפית על מטר המטאורים בצורה מיטבית, יחד עם הדרכות והסברים לכל המשפחה. מי שלא רוצה להרחיק – מומלץ לנסוע להר הטייסים בהרי ירושלים, יערות הכרמל, הגלבוע ועוד מקומות בהם חשוך יחסית.
יש לזכור שלוקח בערך חצי שעה עד שהראייה שלנו מסתגלת לחושך, ולכן כדאי להתמקם בשעה מוקדמת. אפשר להיעזר באפליקציות שונות שמסייעות בזיהוי קבוצות הכוכבים. השנה ישנם תנאים אופטימליים מאחר והירח שוקע כבר ב-17:00 בכיוון צפון-מערב. המטאורים נראים כמגיחים מצפון מזרח, אבל יכולים להפתיע ולהגיע גם מדרום ואף לעבור ממש מעליכם.
למיטיבי לכת, קבוצת פרסאוס ממנה נראים המטאורים מגיעים, זורחת בישראל מעל האופק הצפון-מזרחי אחרי 21:00. אפשר למצוא אותה ליד קבוצת קסיופיאה – בעלת הצורה המוכרת שנראית כמו האות M או W.
אם אתם מתכננים להוציא את המשקפת מהבוידעם, אז ממש אין צורך. לא צריך שום ציוד אופטי מיוחד מאחר ומטאורים ניתנים לצפייה בעין רגילה. בכל מקרה, מומלץ להצטייד בכיסא נוח עם משענת לראש או מחצלת, ביגוד חם, סבלנות והרבה מצב רוח טוב.