כארבע מאות עובדים סוציאליים, פנו בימים האחרונים במכתב ליועמ"שית של משרד הרווחה והביטחון החברתי, נגד יו"ר איגוד העו"ס ענבל חרמוני. העובדים מבקשים ממשרד הרווחה לכנס בהקדם ועדת משמעת לדון בעניינה של חרמוני מתוך מחויבות לקוד האתי של איגוד העובדים הסוציאליים. לטענתם, מאז בחירתה לקדנציה שניה בתפקיד יו"ר האיגוד, עשתה חרמוני שימוש לרעה במקצוע ובתפקיד, בהתנהלות הפוגעת במקצוע, בלכידות העובדים הסוציאליים ובאמון הציבור, באופנים שונים.
במכתב טוענים העובדים הסוציאליים כי חרמוני עושה שימוש בתפקידה כיו"ר איגוד העובדים והעובדות הסוציאליים לצורך קידום אג'נדה פוליטית איתה היא מזדהה, ובכללה התנגדות לממשלה המכהנת. במכתב הם מביאים דוגמאות לכך וכותבים כי למשל ציון תפקידה הציבורי בצמוד לציון שמה בהזמנות למחאות, בהצגתה בדוכן הנאומים, בהפגנות ובכתבות חדשותיות העוסקות בהתנגדותה לממשלה המכהנת. כמו כן הם מדגישים שהמחאות בהן היא נואמת אינן מאורגנות לצורך מחאה על תחומי רווחה אלא התנגדות פוליטית לנבחרי ציבור גרידא, וכן גם בנאומיה היא מתייחסת לנושאים ותחומים מדיניים, ממשלתיים ומשפטיים.
עוד מובא במכתב כי חרמוני משתתפת בקבוצת ווטסאפ בשם "עו"סות דמוקרטיה" המשמשת מעין מועדון סגור של כ-500 עובדות ועובדים סוציאליים ובכללם צמרת האיגוד. ההתכתבויות בקבוצה עוסקות בתכנים פוליטיים ובעיקר התארגנות אקטיבית לפעולות מחאה. כחלק מהתנהלות הקבוצה, בוצעו תחקירים לעובדים ועובדות סוציאליים שביקשו להיכנס אודות עמדותיהם הפוליטיות, הוצאו מהקבוצה חברים אשר נקטו בעמדה שונה או שעלה "חשד" כי הם חושבים אחרת. "בעצם חברותה של יו"ר האיגוד בקבוצה, היא מפלה בין חברי האיגוד וכן שותפה בשתיקה להשפלת והוקעת עובדים ועובדות סוציאליות על רקע עמדותיהם הפוליטיים" טוענים העו"סים שחתמו על המכתב.
לטענתם של העובדים הסוציאליים מעשיה של חרמוני מהווים מעבר על כללי האתיקה. לדבריהם, בנקיטת עמדה פוליטית במובן של צידוד בעמדות מפלגתיות בריש גלי נוצרה פגיעה בציבור מקבלי השירות, ברוח הדברים שנאמרו ע"י יו"ר האיגוד וחבריה בקבוצת עו"סיות דמוקרטיה ישנה עמדה פטרנליסטית המזלזלת בשיקול דעת של הבוחר – מרבית אזרחי ישראל, כמו כן השימוש במילים "כיבוש, תומכי דיקטטורה ופאשיזם" מהווים פגיעה בחברה ובכללה אוכלוסיית מקבלי השירות, ואוכלוסיית העובדות והעובדים הסוציאליים אשר תומכים במהלכי הממשלה הנבחרת.
כאמור, לאור כל זה, מבקשים העוס"ים שחתמו על המכתב לכנס את ועדת המשמעת ולקיים דיון בעניינה של חרמוני ולנקוט צעדים אשר יפסיקו לאלתר את הפגיעה בשמו הטוב של המקצוע והעובדים, החזרת התנהלות אתית לאיגוד העו"ס ושיפור שירותי הרווחה הניתנים לכלל האזרחים. "חרף לשונו הברורה של הקוד האתי, לא שעתה חרמוני לפניות של עובדות ועובדים סוציאליים בעצומה שנחתמה נגד הפוליטיזציה של האיגוד, אשר הפצירו בה לחדול מלהשתמש באזכור תפקידה כיו"ר האיגוד בפעילותה הפוליטית", נכתב במכתב ליועמ"שית.
נציין כי הגוף שתומך בקידום קבוצת העו"סים הינו מטה 64, בהובלת נעמי דיסקין, אשר תומך בקבוצות מקצועיות שנתקלות בפוליטיזציה של בכירים בארגונם, או בתופעות של הכנסת הפוליטיקה למקצוע. מטה 64 הוא גוף המרכז את כל ארגוני הימין לטובת המחאה בעד הרפורמה המשפטית.