חוק הגיוס שיקודם בתחילת כנס החורף של הכנסת, מעורר עימות בתוך הקואליציה כבר עכשיו, בתקופת הפגרה. ביום חמישי יתכנס הצוות הקואליציוני המיוחד לנושא חוק הגיוס כדי לתאם עמדות, לקראת קידומו, על רקע התקופה הסוערת סביב הרפורמה המשפטית.
בליכוד כבר נשמעים מסרים באשר לאפשרות של ריכוך החוק לאור התקופה הרגישה מול הצבא, אולם באגודת ישראל עומדים על כך שהחוק יקודם בניסוחו הנוכחי המאפשר את הורדת גיל הגיוס לגיל 21, והענקת פטור גיל לבני הישיבות, לצד העברת פסקת ההתגברות, כדי למנוע שהחוק ייפסל בבג"ץ, צעד עליו מתעקש גם יו"ר דגל התורה משה גפני.
שלוש המפלגות החרדיות מתנגדות לדיבורים על ריכוכו של החוק, "לא בא בחשבון", אומר לנו גורם באגדות ישראל. גם בש"ס נאבקים נגד ריכוך החוק ועם זאת תוקפים את האמירות הנחרצות של אגודת ישראל.

דובר ש"ס כתב בביטאון המפלגתי 'הדרך' כי יש לקחת בחשבון את נוסחו של החוק בתקופה הרגישה הזו. "על השולחן ניצבות סוגיות הרות גורל עבורנו, בראשן החוק המסדיר את מעמדם של בני הישיבות. מול מערכת המשתוללת מזעם והסתה נגדנו, תהיה זו משימה כמעט בלתי אפשרית להגיע לנוסחה שתצלח את מסך הברזל המשפטי. הם הרי ממתינים שהסוגייה הנפיצה הזו תחזור לסדר היום, כדי לעשות בנו שפטים תקשורתיים ולשלח בנו חיצים מורעלים".
גם ח״כ אלי דלל מהליכוד התבטא בנושא כשהתראיין לגל"צ ואמר כי יש "לגייס את כל מי שבר גיוס – כולל חרדים. מאוד מכבד את לומדי התורה אבל צריך להגביל את זה, לא יכול להיות שאנחנו נגיע למצב שיש ל-170 אלף איש פטור". אמר וסיכם כי "במתכונת המקורית יהיה מאוד קשה להעביר את חוק הגיוס".

בצוות שיתכנס במשרד ראש הממשלה בעוד יומיים חברים נציגי המפלגות החרדיות, האוצר ומשרד הביטחון, לצד אנשי משרד ראש הממשלה. בראש ההרכב יושב מזכיר הממשלה יוסי פוקס, ואיתו יישב מצד השר מאיר פרוש כנציג אגודת ישראל , סגן השר אורי מקלב כנציג דגל התורה, מקורבו של דרעי, השר לשעבר אריאל אטיאס, עומר רחמים יועצו של שר האוצר סמוטריץ' ואנשי משרד הביטחון. חרף הניסיונות להגיע להסכמות כבר עכשיו, תזכיר נוסח החוק צפוי להיחשף רק לקראת החזרה מהפגרה, על מנת לצמצם את הסערה הציבורית שעשויה לפרוץ עם פרסומו.