בבית החולים סורוקה בבאר שבע הוחלט לאחרונה לקבל לסיורי הסטודנטים והכשרות הסטודנטים לרפואה – גם אזרחים ישראליים, המתגוררים בישובים הבדואים בנגב, אשר לומדים רפואה באוניברסיטת אל-קודס הפלסטינית.
סטודנטים לרפואה בכל האוניברסיטאות מקיימים במהלך לימודיהם הכשרות מעשיות בבתי חולים אשר מקיימים שיתוף פעולה עם המוסד בו הם לומדים. בחלק מבתי החולים מקובל להכשיר גם סטודנטים אשר לומדים באוניברסיטאות בחו"ל.
כעת, היוזמה החדשה מבקשת להכשיר, כאמור, גם סטודנטים ערבים-ישראלים, תושבי הפזורה הבדואית או הישובים הבדואים בנגב, הלומדים ברשות הפלסטינית ולא במוסדות ישראליים. המטרה בעיני בית החולים היא להכשיר מראש את דור העתיד של הרופאים בדרום, כך שתושבי הישובים הבדואים, גם אם לומדים מחוץ לשטח הקו הירוק באוניברסיטאות שאינן ישראליות – עדיין יראו בבתי החולים בישראל את מקום העבודה העתידי בו יעסקו כרופאים לאחר לימודיהם.
ההחלטה שלבית החולים מעלה תמיהה בעיני לא מעט סטודנטים אשר עוברים הכשרות בבית החולים. לדברי כמה מהם "בית החולים מקיים את פתיחת השדות הקליניים – מסלולי ההכשרה בשטח, של אותם סטודנטים מהרשות יחד אתנו, זאת אומרת שבסיור יחד עם רופא בבית חולים, כאשר הוא מנסה במהלך הטיפול בחולים גם להדריך את הסטודנטים – במקום שיצורפו אליו עד 8 סטודנטים – יתלוו אליו לסיור עד 12 סטודנטים ואף יותר. כך שבכל מקרה מדובר יהיה בהדרכה איכותית פחות, צפופה יותר כאשר חלק מהסטודנטים לא יוכלו להיכנס לכל חדר או לראות מקרוב כל פעולה שמבצעים הרופאים", לדברי הסטודנטים "אלה דברים שכבר חווינו בעבר בהצטרפות חלק מהסטודנטים הזרים, כאשר לא מתווספים להם תקנים ושדות קליניים אלא הם מצטרפים אל המסלולים שלנו".
גורם נוסף המעורה בפרטים אמר ל'מקור ראשון' כי "האוניברסיטאות מקבלות סטודנטים, בין היתר, לפי המקום שיש בשדות ההכשרה בבתי החולים. אם יש יותר שדות, ראוי שהם ילכו לטובת סטודנטים שלומדים במוסדות ישראליים, שיוכלו לקלוט יותר תלמידים ולהכשיר יותר רופאים".
בנוסף – סטודנט שלומד באוניברסיטה פלסטינית ישלם עבור אותן הכשרות בבית החולים באופן משמעותי הרבה פחות מחברו שלומד במוסד ישראלי. בעוד על אותו הסכום ישלם סטודנט ממוסד ישראלי 600 שקלים מדי חודש, עמיתו להכשרה שלומד מעבר לקו הירוק – ישלם 200 שקלים על שנה של הכשרה.
מבית החולים סורוקה נמסר בתגובה "בבתי חולים במדינת ישראל, כמו גם אצלנו, מוכשרים רופאי ורופאות העתיד של מדינת ישראל: סטודנטים וסטודנטיות אזרחי מדינת ישראל הלומדים רפואה בבתי ספר לרפואה המוכרים ומאושרים על ידי משרד הבריאות הישראלי בארץ ובחו״ל. קבלתם נעשית בהתאם להנחיות משרד הבריאות בנושא".