היה זה מבחן חשוב באמון בין צה״ל, הממשלה וחברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, שבפעם הראשונה מאז פרוץ משבר הסרבנות בצה״ל – קיבלו תמונה מדויקת על מצב הכשירות בצבא והמוכנות המבצעית לקראת עימות אפשרי בצפון.
האמון החל בכך שחברי הוועדה הבינו את גודל השעה, דרשו והתחייבו כי מספרים וציטוטים מהוועדה לא יודלפו. עד כה נדמה כי המשימה צולחת. אחד הנוכחים סיפר לאתר מקור ראשון כי ״זה היה דיון ענייני ומעמיק שנתן סוף סוף תמונה מלאה על המצב״. בתשובה לשאלה מה המצב ששוקף בפני חברי הוועדה, ענה ״מטבע הדברים לא אחשוף, אבל אני יכול להגיד שיצאתי מודאג גם מהמספרים וגם מהמגמות, ומנגד מעודד מכך שהצבא כשיר וערוך לכל אתגר״.
מדובר היה ב דיון חסוי אותו ניהל יו״ר הוועדה ח"כ יולי אדלשטיין. לצד חברי הוועדה התכנסו גם חברי ועדת המשנה לתפיסת הביטחון ובניין הכוח, בראשות ח"כ גדי איזנקוט ולוועדת המשנה למוכנות ובט"ש, בראשות ח"כ שלום דנינו. בדיון, בו השתתפו גורמים בכירים בצה"ל, נמסר כאמור דיווח מפורט על כשירות ומוכנות הצבא אל מול הצרכים הקיימים והעתידיים.
כמו כן, בדיון עלתה התייחסות בנוגע להיתכנות של השפעות עתידיות של המחלוקת הציבורית על כשירות הצבא ומוכנותו. חברי הוועדה התרשמו כי אכן יש קרע עמוק בתוך הצבא והביעו דאגה בפני בכירי הצבא שסקרו בפניהם את המצב. ״המחאה מייצרת הרבה מאוד כותרות וחלקן לא מתקרבות למציאות. אני קורא לכולם לנהוג באחריות באשר להפצת מידע אמין. יש השלכה לכל מספר שנזרק באוויר״, אמר הגורם שהשתתף בדיון.
בנוסף, עלתה התייחסות באשר לטיפול באי התייצבות לשירות פעיל. כפי שחשפנו כאן באתר מקור ראשון, את תוכנית צה״ל לבלימת תופעת הסרבנות, או בשמה החדש – ״אי התייצבות״ – על פי הודעה רשמית של דוברות הוועדה, הנוכחים התרשמו כי התופעה מטופלת והוצגו הצעדים למניעת התרחבותה.