פרקליטות מחוז צפון (פלילי) הגישה היום (ה') לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד ראש מועצת ראמה, שאוקי אבו לטיף. בכתב האישום, שהוגש באישור פרקליט המדינה, מואשם אבו לטיף בעבירות של סיוע לסחיטה באיומים, מרמה והפרת אימונים ושיבוש מהלכי משפט. בכתב האישום נטען כי הוא סייע לעבריינים לגבות מאות אלפי שקלים כ'דמי סחיטה' מקורבנות אשר חיו תחת פחד ואימה בגין מקרי ירי והצתות אשר בוצעו על בתיהם, ועל העסק שבבעלותם. בכתב האישום נאשם נוסף, האדי גזאוי (46) לו מיוחסת עבירת סחיטה באיומים.
לפי כתב האישום, ראש המועצה, אשר היה מודע ל"מוניטין" העברייני של קרובי המשפחה שלו, האחים אבו לטיף, עשה בו שימוש לצורך התערבות בסכסוכים בין עבריינים. כמו כן על רקע מעמדו וקשריו עם האחים אבו לטיף, אנשים פנו אליו כדי שיסייע להם בהסדרת סכסוכים וגביית חובות.
בדצמבר 2021 ובמשך חודשיים לאחר מכן הגיעו אנשים שזהותם אינה ידועה למאשימה למפעל באיזור ראמה איימו על המאבטח במפעל, הציתו את הכניסה למפעל וירו על המפעל. בהמשך פוצצו רימון הלם, וביצעו ירי על בתי הבעלים של המפעל. הבעלים ובני משפחותיהם חשו פחד לחייהם, וסברו כי ישנו גורם עלום אשר מצפה מהם לתשלום, ועד שלא יסדירו זאת, אירועי האלימות כלפיהם יימשכו. בעקבות כך פנה האדי לבעלי המפעל והציע להם לקשר בינם לבין הגורמים שעומדים מאחורי מעשי האלימות. הבעלים נענו להצעתו של האדי אשר דרש תשלום בסך של 400,000 ש"ח עבור הפסקת אירועי האלימות. הבעלים של המפעל העבירו להאדי את סכום הכסף, אותו הם גייסו בסיוע של חברים ובני משפחה.
לאחר שלא נפסק הירי על בעלי המפעל, לאורך כל תקופת אירועי האלימות והסחיטה, סברו בעלי המפעל כי ייתכן שהאירועים מבוצעים על ידי האחים אבו לטיף או מי מטעמם. בשל הקרבה של ראש המועצה לאחים אבו לטיף, ובשל תפקידו כראש מועצת ראמה, פנו אליו בעלי המפעל מספר פעמים בבקשה לסייע להם להפסיק את אירועי האלימות. בנוסף, אף פנו בעלי המפעל לנכבדים מהכנסייה האורתודוקסית, על מנת שיפנו אף הם לראש המועצה כדי שזה יסייע להם לפתור את העניין. ראש המועצה הבטיח להם שהוא ידבר עם לטיף אבו לטיף. מספר ימים לאחר מכן, קיבל אחד הבעלים שיחת טלפון מאדם שזהותו אינה ידועה, במסגרתה התבקשו בעלי המפעל לשלם 3.5 מיליון ₪. לדרישה נוסף איום שלפיו אם הדרישה לא תמולא, "נוריד את הבן שלך".
בהמשך קבעו נכבדים מהכנסייה האורתודוקסית פגישה עם ראש המועצה בלשכתו, שם מסר להם כי שמע מלטיף בפגישה בטורקיה, שעל אף שהחוב המקורי היה גבוה יותר, הרי שהסוחטים נכונים לתת "הנחה" ולהפחית את הסכום הנדרש למיליון ₪ וזאת בגין "ההוצאות" שהיו להם על עצם ביצוע מעשי האלימות והסחיטה. לאחר הפגישה סיכמו בעלי המפעל עם הסוחטים שדמי הסחיטה בסך מיליון ₪ ישולמו ב 20 תשלומים חודשים. לאחר משא ומתן שניהל ראש המועצה עם הסוחטים נפרס תשלום דמי הסחיטה ל-25 תשלומים לבקשת בעלי המפעל. בהמשך הגיע בעליו של המפעל ללשכת ראש המועצה ומסר לו 25 צ'קים, כל אחד על סך של 40,000 ₪. כמה ימים לאחר מכן הגיע בעליו של המפעל ללשכתו של ראש המועצה והעביר לו את התשלום הראשון של דמי הסחיטה על סך 40,000 ₪ במזומן. בתמורה השיב לו ראש המועצה את הצ'ק הראשון. הסידור נמשך שבעה חודשים, והתשלומים נפסקו רק לאחר שראש המועצה נעצר.
בבקשת המעצר עד תום ההליכים כתבו עורכי הדין מפרקליטות מחוז צפון, "הנאשם שאוקי עמד בקשר עם גורמים עברייניים אלימים אשר ביצעו מקרי אלימות שכללו ירי והצתות לעבר בתי מגורים ובית עסק בשישה מועדים שונים במשך תקופה של כחצי שנה… מציאות בה אנשים תמימים נסחטים באכזריות על לא עוול בכפם על ידי עבריינים ומשפחות פשע אינה יכולה לדור בכפיפה אחת עם קיומו של שלטון החוק ומשילות מדינתית…נוכח היקף התופעה וחומרתה, המבקשת סבורה שיש לתת משקל בכורה לשיקולי מסוכנות בתיקים אלה, ובהיעדר נסיבות יוצאות מן הכלל, להוביל למעצר עד תום ההליכים מאחורי סורג ובריח".