אחרי ששני תתי-אלופים מחיל האוויר שביקשו לסיים את שירותם בעקבות הרפורמה המשפטית, היום הודיעו שניים נוספים, הפעם מחיל הים, כי אינם מעוניינים לשרת יותר במילואים.
מדובר בשני שני קצינים בכירים בדרגת תת-אלוף, משרתי מילואים בהתנדבות שחצו את גיל ה-50, המשמשים כמנהלי לחימה במטה חיל הים. מנהל לחימה הוא בעצם מפקד על מבצע צבאי במילואים וממלא את מקומו של מפקד הזרוע. התפקיד שלהם מבוסס בעיקר על שמירת כוננות גבוהה ובמידה והם נדרשים הם מוקפצים לבור להחליף או לסייע למפקד הזרוע.
״השניים הצהירו כי אינם רוצים לבצע שירות מילואים בעקבות תהליך החקיקה״ הסביר גורם צבאי. ״שירותו של אחד מהם הוקפא לאחר שיחה פיקודית של מפקד חיל הים עמו ועל פי הפקודות. בימים הקרובים יתבצע שיח פיקודי עם איש המילואים השני, במסגרתו ייבחן המשך שירות המילואים שלו״. בזרוע הים יאפשרו לשניים פרק זמן סביר לחזור בהם וינסו להמשיך לדבר איתם. אך לפחות בשלב זה, החלטת מפקד חיל הים אושרה על ידי הרמטכ״ל.
בצה״ל מבהירים כי לא מדובר בסרבנים, אלא קצינים עם צו שבחרו לא להתייצב וכי מדובר במשרתי המילואים מעל לגיל החובה לשירות מילואים וביצעו שירות מילואים בהתנדבות. חשוב לציין כי למרות בחירתם לעזוב, משימות המטה המבצעי של חיל הים מתבצעות על פי תכנון וללא שינוי. בניגוד לנטען, בזרוע הים יש פגיעה קטנה ביחס לחיל האוויר ושני הקצינים הללו קודמו בהליך סדור ולא מקוצר, לפני מספר שנים.
חיל הים פחות מדובר בכלי התקשורת אבל תופס כוננות מבצעית על בסיס קבוע. מאחר ומדובר במספר בודד של תפקידים בכירים, רוב סדר כח מבוסס על קצינים בקבע. כרגע איןבהצה״ל בעיית כשירות אולם אם בימים הקרובים יהיה אירוע חריג בו יודיעו קצינים נוספים על בחירתם לא לשרת יותר, הכשירות עלולה להיפגע.