מטיף מסגד אל-אקצא, השייח' עכרמה סברי, יצא לקראת פתיחת שנת הלימודים נגד השימוש ההולך וגובר בתכני הלימוד הישראלים בבתי ספר במזרח ירושלים.
בהצהרה שנתן ביום שישי פסק כי אסור ללמד את תכנית הלימודים הישראלית בבתי ספר פלסטינים, וציין כי "לכל עם בעולם יש דת, אמונה, תרבות ומנהגים ויש לו את הזכות לקבוע תוכניות לימודים שמותאמת לערכיו". הוא קרא להורים לעקוב אחר נושא תכניות הלימודים שילדיהם מקבלים, ולדרוש את המשך תוכניות הלימודים הנוכחיות (הפלסטינית א.ג).
לקראת הבחירות לעיריית ירושלים הזכיר סברי גם את הפתווה (פסק הלכתי אסלאמי א.ג) של הוועדה האסלאמית העליונה בירושלים "אסור להכיר בלגיטימיות של הכיבוש, ואסור להשתתף בבחירות לעיריית הכיבוש בעיר".
המאבק בתוכנית הלימודים הפלסטינית בעיר מצטרפת לניסיונות הבלתי פוסקים של ארגוני הטרור לגייס את תושבי מזרח העיר להבעיר את השטח ולהגביר את האלימות והפיגועים נגד יהודים.
קריאתו של סברי נובעת בין היתר בשל מגמה הפוכה שמתרחשת במזרח העיר מתוך הבנה של התושבים שהשפה העברית חיונית לילדים ולנוער הערבי הירושלמי. תוכנית החומש למזרח העיר שתקציבה 2.1 מיליארד דולר בשנים 2018-2023 הסתיימה בהצלחה והמספרים לימדו על עלייה של 13 אחוזים במספר בתי הספר במזרח העיר ירושלים המלמדים תכני לימוד של ישראל. בשנת 2018 למדו את תכני הלימוד הפלסטינים 93 אחוזים מבתי הספר במזרח ירושלים, היום מדברים על 80 אחוזים בלבד. כלומר 20 אחוזים מבתי הספר במזרח ירושלים מלמדים את התכנים של משרד החינוך הישראלי.
על פי נתוני משרד החינוך "ישנו גידול מתמיד בביקוש לתוכנית ישראלית המעניקה שוויון הזדמנויות לילדי מזרח העיר, לאור תוכנית החומש. כ 20% מבתי הספר במזרח העיר ירושלים מלמדים תכני לימוד של ישראל בעוד שלפני 5 שנים למדו 7% בלבד".
המספרים אמנם עדיין קטנים, אבל המגמה חיובית כאשר תוכנית החומש סייעה בין היתר לשיפור החינוך הבלתי פורמאלי ומתן חוגים לילדים במזרח העיר, לצד הכשרות לקראת השכלה גבוהה לתלמידי תיכון בבתי ספר שלמדו את תכני הלימוד הישראלים. התוכנית טיפלה גם באחד החסמים העיקרי, צוות ההוראה שלא ידע לדבר עברית כהלכה. במסגרת התוכנית סופקו שעות הוראה ואולפנים לעברית למורים.
חלק מבתי הספר במזרח ירושלים עברו ללמוד בצורה מלאה את תכני הלימוד הישראלים, בחלק מבתי הספר היו כיתות ייצוגיות או שכבות מסוימות שלמדו את התכנים הישראליים, כפיילוט לבחינת התוצאות וגם בדרך של הכשרת הלבבות של האוכלוסייה.