הפיגוע שאירע במהלך תפילת שחרית בבית הכנסת קהילת בני תורה בשכונה הירושלמית הר־נוף, היה אחד הפיגועים האכזריים שהתרחשו. המחבלים רסאן ועודאי אבו ג'מל משכונת ג'בל מוכאבר ממזרח ירושלים, השתמשו בגרזן, סכין קצבים ובאקדחים כנגד המתפללים, רצחו חמישה מהם, ופצעו שוטר דרוזי במהלך חילופי הירי.
7 שנים לאחר הפיגוע הנורא, משפחתו של אחד הנרצחים, הרב קלמן זאב לוין ז"ל שנולד וגדל בארה"ב, הגישה תביעה בבית המשפט בארה"ב נגד הרשות הפלסטינית וארגון אש"ף על סכום של מליארד דולר ועל אחריות למעשה הרצח.
שר האוצר הפלסטיני שוקרי בשארה, הכריז חגיגית היום (ה') על הישג משפטי ענק, ועל ניצחון בתביעה שהוגשה בארה"ב, על פסיקה שמהווה למעשה ביטול של תיק לוין. הוא ציין כי "התובעים בתיק דרשו פיצויים בסך מליארד דולר, בטענה לאחריות הרשות הלאומית הפלסטינית וארגון אש"ף לפעולה שהתרחשה בירושלים ב-2014, אך בזכות עבודה של עורכי הדין הושג ההישג המשפטי, למרות תמיכת הממשל האמריקני בעמדת התובעים".
בשארה הודה לצוות עורכי הדין המגינים על עמדת הרשות הפלסטינית וארגון אש"ף, ולהצלחתם לבטל עד כה 30 פסקי דין של בתי המשפט בשנים האחרונות נגד הרשות הפלסטינית וארגון אש"ף. לטענתו, עד כה בוטלו תיקים בסך של 4.5 מליארד דולרים בתביעות שהוגשו נגדם.
עורכת הדין ניצנה דרשן לייטנר, מייסדת ומנהלת ארגון שורת הדין, אמרה בתגובה לדחיית התביעה: "משנת 2016, בית המשפט בארה"ב קיבל החלטה שלא ניתן לחייב את הרשות הפלסטינית ואש"ף בתשלום פיצויים על מעשי טרור, גם נגד אזרחים אמריקנים וזאת למרות חוק הפיצויים שנועד להילחם בטרור".
בתביעה ב-2015 הגישו 11 משפחות אמריקניות שיקיריהן נפצעו או נהרגו בפיגועים שביצעו פלסטינים בישראל, הם התבססו על החוק האמריקני המאפשר לאמריקנים קורבני טרור בינלאומי, לתבוע פיצויים בבתי משפט אמריקניים. בתום המשפט נקבע כי הרשות הפלסטינית צריכה לשלם 655.5 מיליון דולר, הרשות הפלסטינית ערערה ובסופו של דבר בית המשפט קבע כי אין סמכות מקומית לבתי המשפט בארה"ב לדון בתיקים כנגדם, מכיוון שאין הוכחת קשר בין הנתבע לארה"ב.
"הרשות הפלסטינית טענה כי אין לה נציגים בארה"ב והיא לא עושה עסקים בארה"ב ולא פועלת שם, ולכן אין סמכות לבתי המשפט לדון בעניינם. בית המשפט ומחלקת המדינה קיבלו את הטענה של הרשות ושינו את הפסיקה", כך מוסיפה לייטנר, ואומרת כי "מאז היה ניסיון לטעון שהתמיכה שהממשל האמריקני מעניק לרשות הפלסטינית הוא סוג של קשר שמאפשר תביעות נגד הפלסטינים על מעשי טרור, אבל הטענה לא התקבלה. מאז 2016 לא התקבלו תביעות נגד הרשות הפלסטינית על מעשי טרור".