הקמת תחנת עזרה ראשונה בחברון, הוצאות בטחון לרשויות, אירועי תרבות, כפרי סטודנטים וסיוע כלכלי לחקלאים, אלו חלק מהסעיפים שיובאו בהחלטת הממשלה "לחיזוק החוסן האזרחי ביו"ש", תוכנית שאליה מתנגד המל"ל. בימים האחרונים מנהלים השרים סמוטריץ' וסטרוק שיחות מול אנשי לשכת ראש הממשלה, במטרה להעלות אותה כבר ביום ראשון הקרוב. השניים מבהירים כי התכנית "נטולת כל אלמנט מדיני או בטחוני". בסביבת סטרוק מביעים עדיין אופטימיות כי התוכנית התקצוב להגברת החוסן ליישובי יו"ש, תעלה לשולחן הממשלה ביום ראשון. זאת אף שהיא לא כלולה בשלב זה בסדר היום של ישיבת הממשלה.
מול התנגדות המל"ל שפורסמה השבוע לתכנית החיזוק ליישובי יו"ש, והדרישה כי תתקיים קודם להחלטה "עבודת מטה בין משרדית" בנושא, בסביבת סטרוק אומרים כי הם עומדים בקשר ישיר עם משרד ראש הממשלה בנוגע לתכנית, כולל בימים האחרונים. גורמים נוספים אומרים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מכיר את התכנית באופן עמוק והיא קודמה בידיעתו ולכן, מקווים כי על אף הסתייגויות המל"ל, יקדם אותה כבר בשבוע הבא.
תכנית החוסן של השרים בצלאל סמוטריץ' ואורית סטרוק, מבקשת תקצוב של כ-700 מיליון שקלים לחיזוק ההתיישבות ביו"ש, ובהם תחומי החוסן החברתי והקהילתי, על רקע שני הפיגועים הקשים בתחילת השבוע, בחווארה ובהר חברון. תקציב עלות ההחלטה עומד כאמור על כ-700 מליון שקלים, לעומת 1.3 מיליארד שקלים שהועברו לעוטף עזה, בעוד מספר התושבים ביו"ש גדול משמעותית. התוכנית מבחינה בין יישובים על פי רמת האיום הביטחוני שנקבעה לגביהם, כך שחלק מההטבות יינתנו רק לישובים ברמת סיכון גבוהה, וחלק בהתאם למדד הפריפריאלי, כך שככל שהישוב יותר מאוים או יותר מרוחק – כך ההטבות שיקבל יגדלו.
השרה סטרוק אמרה כי "אף מרכיב בתכנית אינו מדיני, אף מרכיב אינו משפיע בשום דרך על הרשות הפלסטינית, או על התושבים הפלסטינים בשטח, ואף מרכיב אינו מכתיב/ משנה את פעילות צה"ל באזור".
בין סעיפי ההחלטה; שיפור השירות שיקבלו מוסדות פנימייתיים ביו"ש ממשרד החינוך, מענה רגשי לתמידים ולצוותים, הסעות תלמידים, טיפול בנוער בסיכון, כפרי סטודנטים ומעונות סטודנטים. בנוסף, הקמת מרכזי חוסן למבוגרים, מימון חוגים, אירועי הפגה, קליטת עולים וחיזוק ותיעוד האזרחים הוותיקים. סעיף אחר מתייחס לחיזוק התיירות באזור לטיולי תלמידים, בינוי ושיפוץ מבני אירוח לקבוצות והעברת תקציב לבניית מרכז מורשת גנדי במועצה אזורית שומרון.

באשר לסוגיות ביטחוניות, מימון הוצאות ביטחון לרשויות, מימון הוצאות מוניציפליות בחברון ובישובים בהסדרה, מימון העתקת מחנות צה"ל אותם הוחלט להעביר והענקת סיוע כלכלי לחקלאים העובדים באזורים מאוימים. וכן פיתוח, חידוש ושדרוג תשתיות שהתיישנו ביישובים ותיקים וכאלו שטרם הוקמו ביישובים שבהליכי הסדרה. בנוסף, הקמת תחנת עזרה ראשונה בקרית ארבע ומרכז רפואה דחופה בבנימין. מימון מרכיבי בטחון לישובים שהוסדרו או בהסדרה והוספת צוותי חירום והצלה.
למרות הסעיפים הללו, בהודעת היועץ המשפטי של המל"ל נכתב כי לאישור הצעת ההחלטה בעת הנוכחית על כלל סעיפיה עלולות להיות "השלכות שליליות רבות במישור המדיני ובמישור המערכה המשפטית, באופן שיגרום לפגיעה של ממש בביטחון הלאומי של מדינת ישראל. בהתאם לכך, המל"ל מבקש שלא לקדם את הצעת ההחלטה עד שתתקיים עבודת מטה בין משרדית שאינה מעוררת רגישות, גיבוש חלופות שונות ובחינת סדרי עדיפות בתחום הביטחון הלאומי בראייה כוללת".
במכתב ששיגרה יועמש"ית משרד ההתיישבות בשם השרה סטרוק נכתב בתגובה כי היא "משוכנעת שרה"מ תומך בהענקת כל החיזוקים לתושבים ולישובים המתמודדים עם מתקפת טרור יומיומית, דווקא ההתבטאות של המל"ל – היא שעלולה לגרור תגובות בינ"ל".
ביום שני, לאחר פיגוע הירי בידי מחבלים פלסטינים בהר חברון בו נרצחה בת שבע ניגרי מבית-חג"י ונפצע אריה גוטליב, הגיע השר סמוטריץ', שממלא גם תפקיד כשר במשרד הביטחון לשטח. סמוטריץ' אמר כי בצד המלחמה בטרור, "האזור הזה בהר חברון חייב חיזוק משמעותי. נשקוד על פיתוח בית-חג"י, עתניאל ועיבוי של כל המרחב הזה. אני מקווה שכבר ביום ראשון הקרוב, נעלה לישיבת הממשלה החלטה משמעותית גדולה לחיזוק ההתיישבות ביהודה ושומרון כולה, עם חיזוק לשלושה אזורים ספציפיים, שאחד מהם הוא הר חברון. נרתום לכך עוד שרים ותקציבים. לצד מניעת הטרור, התשובה האמתית שלנו היא להמשיך להיאחז במקומות האלו, להמשיך להתפתח וזה ימחיש לאוייבים שלנו שהטרור לא משתלם אלא משיג את התוצאה ההפוכה". באותו יום, הודיע סמוטריץ' לחברי הממשלה על כוונתו להעלות את ההצעה כבר בישיבת הממשלה הקרובה, אולם כאמור – בשל הסתייגות המל"ל, ההצעה לא כלולה בסדר היום של ישיבת הממשלה.