ארגון הסגל האקדמי הבכיר של אוניברסיטת בר אילן קיים אמש (א') הצבעה בנוגע להכרזה על סכסוך עבודה בעקבות רפורמת המשפט, זאת אחרי שצעד דומה נערך בכל האוניברסיטאות בארץ, למעט אוניברסיטת אריאל, שהודיעו לאחרונה על סכסוך עבודה. באופן דרמטי, ההצעה שהייתה זקוקה לתמיכת שני שלישים מחברי הארגון, קיבלה רק 60 אחוזי תמיכה וההצעה להכריז על סכסוך עבודה נפלה.
לפני כשבועיים התקבלה בארגון הסגל של בר אילן פנייה רשמית חתומה של כ-60 חברי סגל לכנס אסיפה כללית מיוחדת, במטרה לקיים הצבעה לשם הכרזה על סכסוך עבודה נגד האוניברסיטה. חותמי המכתב טענו כי בכוונתם לעשות זאת בשל קידום מהלכים שיפגעו באופן ממשי וישיר במעמד העבודה המאורגנת וזכות ההתאגדות, בדיני העבודה ובמרקם יחסי העבודה הקיבוציים שלהם, בזכות השביתה, בחופש האקדמי, במשאבי האוניברסיטה וביכולת לגייס תרומות, תקציבי מחקר ואנשי סגל.
בעקבות זאת, התקיימה ישיבה מיוחדת ביום חמישי האחרון בה הוצגו הטענות בעד ונגד ההכרזה על סכסוך עבודה. יו"ר ארגון הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטה, פרופ' יצחק מוסתאי, שניהל את הפגישה, הבהיר במהלכה כי "לא חשוב מה יוחלט, הכי חשוב שנשמור על האחדות שלנו. אני שומע אנשים שאומרים שאם תתקבל החלטה כזו או כזו אז הם יפרשו – אני נגד הדבר הזה, וכל החלטה שתתקבל נכבד אותה".
לאחר מכן הציגו חברי הארגון שקראו להכריז על סכסוך עבודה את עמדתם, ובהמשך ניתנה התייחסות למספר דוברים משני צידי המתרס. אחד הדוברות, שהתנגדה לצעד וקראה להוציא את הפוליטיקה מתוך הארגון, הדגישה: "אני רוצה סביבת עבודה נקייה מפוליטיקה ומהשיח הזה שהוא מסכסך ולא מקדם, ולכן אני חושבת שלא ראוי להיכנס לדברים האלה. אני חוששת, ואני אומרת את זה בכאב גדול, שכל החלטה שתתקבל תביא לפגיעה אנושה בארגון, פרישה של חברים, פיצול ופירוק הארגון, וזה מחיר כבד ומיותר וכל זה בגלל הכרזה הצהרתית שפוגעת בחברים בארגון".

ההצבעה נערכה באופן מקוון והייתה פתוחה מיום חמישי עד שעות הצהריים של יום ראשון. אתמול בשעה 20:00 התקבלו התוצאות בפגישה בה נכח נציג מטעם משרד רואי החשבון "הוך דורון" שאימת את רשימות ההצבעות אל מול רשימת חברי הסגל בעלי זכות ההצבעה ופסל 21 קולות לא כשרים. התוצאות שהתקבלו: סך הכול הצביעו 585 חברי סגל, מהם 339 תמכו בהצעה להכריז על סכסוך עבודה, 215 חברי סגל התנגדו לכך ו-10 נמנעו, זאת בנוסף לקולות הלא כשרים שנמצאו. אחוז התומכים בהצעה הגיע ל-60.1 אחוזים בלבד, ומאחר שהתקנון מחייב את תמיכתם של 66 אחוזים, ההצעה ירדה מהפרק.
חברי הסגל הבכיר של בר אילן שתמכו בהצעה להכריז על סכסוך עבודה, הובכו מאוד מההחלטה שהתקבלה, מאחר והדבר מותיר אותם לבד במערכה, כשבכל שאר האוניברסיטאות הגדולות בישראל, מקביליהם הכריזו על סכסוך עבודה לפני מספר שבועות.
אחרי הפגישה שנערכה ביום חמישי, נשלח לכלל חברי הסגל מסמך "שאלות ותשובות", ובו צוינה שאלה שתהתה "האם בר-אילן תשבות לבדה?". התשובה שהובאה הייתה חד משמעית "ממש לא!!! (סימני הקריאה במקור, י"א), נפעל בתאום עם ארגוני הסגל האחרים. הסולידריות בין ארגוני הסגל קריטית לקיומנו. אם לא נכריז על סכסוך עבודה כעת, לא נוכל להצטרף לשביתה במקרה שתוכרז על-ידי ארגוני הסגל האחרים, אלא רק לאחר הכרזה והמתנה של חמישה-עשר יום".
בעקבות ההבנה שכעת התכניות השתבשו, במקרה וחברי הסגל בשאר האוניברסיטאות יבקשו לשבות, הם יעשו זאת בלעדי חברי הסגל של בר אילן או שייאלצו לחכות להם לזמן מאוחר יותר – בתקווה שהחלטה נוספת תתקבל. אחד מחברי הסגל בבר אילן, שתמך בסכסוך העבודה, התנצל בקבוצה ארצית של ראשי המחאה מיד אחרי ההכרזה על התוצאות והסביר: "היה איום של חברי סגל ימניים לפרוש מארגון הסגל ולהקים אחר אם יוכרז סכסוך עבודה, וזה הרתיע כמה מן החברים".
קיום הישיבה וההצבעה של הסגל באוניברסיטה עורר את התנגדותם של סטודנטים רבים שלומדים במוסד, כשמעל ל-300 סטודנטים חתמו בימים האחרונים על עצומה שקראה שלא לערב פוליטיקה באקדמיה ולהשאיר אותה מחוץ לדיון. כעת, לאור התוצאות, מברכות מארגנות העצומה על ההכרעה ואומרות. "כואב לנו מאוד שנושא של התערבות פוליטית באקדמיה עולה בכלל על סדר היום סגל האוניברסיטה. השבתה שכזאת מנוגדת לכתוב במסמך של וועדת המדיניות של המועצה להשכלה גבוהה בעניין מניעת פוליטיזציה באקדמיה הישראלית, וכן מנוגדת להצהרת המל"ג בנושא. לכן, אנחנו שמחים ומברכים על כך שההחלטה נפלה – למרות הרוב המאכזב שלה היא זכתה. כעת אנו מצפים מחברי הסגל ומנהלת האוניברסיטה שלא לערב יותר את הנושא הפוליטי בניהול האקדמי של האוניברסיטה".