בעקבות הסערה: לשכת ראש הממשלה הודיעה הבוקר (ג') כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את כל משרדי הממשלה לאשר מראש, עם לשכת ראש הממשלה, כל פגישה מדינית חשאית. בנוסף, על פי ההנחיה, כל פרסום של פגישה חשאית ידרוש את אישורו האישי של ראש הממשלה נתניהו.
ההנחיה מגיעה בתגובה לפרסום ביום ראשון של הפגישה בין שר החוץ אלי כהן לשרת החוץ הלובית, נג׳לא אלמנקוש, שהתקיימה בשבוע שעבר באיטליה. פרסום שגרר מהומות בלוב, שמצדן הביאו לניסיונות התנערות תחילה של הממשל הלובי מהפגישה – אף שהיא הייתה מיועדת בסופו של דבר להיוודע בפומבי, אם כי במועד מאוחר יותר.
גורם מדיני אמר אתמול כי הביקורת הפנים-לובית מבוססת לא מעט על המאבק הפוליטי הפנימי במדינה, נגד הלגיטימיות של ראש הממשלה הנוכחי עבד אל חמיד דבייבה. וכי במדינה שסובלת מחוסר יציבות פנימי סוער דוגמת לוב, מהומות אינן מחזה נדיר.
בנוסף, נמתחה על הפרסום ביקורת רבה בקרב גורמי אופוזיציה בישראל, שטענו כי הדבר מעיד על התנהלות דיפלומטית בלתי אחראית.
לדברי גורמים מדיניים, הפרסום הרשמי ביום ראשון, הגיע אחרי שדבר הפגישה כבר דלף לעיתונות ועמד להיות מפורסם, ולכן דווח גם באופן רשמי בידי משרד החוץ. לאחר השערות בדבר זהות מדליף הפגישה, הבהירו אתמול ממשרד החוץ כי "בניגוד לפרסומים, ההדלפה לגבי הפגישה עם שרת החוץ של לוב לא הגיעה ממשרד החוץ או מלשכת שר החוץ".
שר החוץ כהן, כתב הלילה ברשת X (טוויטר), כי "משרד החוץ עובד באופן קבוע באפיקים גלויים וסמויים, ובמגוון דרכים חשאיות לחיזוק הקשרים של ישראל בעולם. ההישגים הרבים של המשרד בשנה האחרונה, ביניהם פתיחת שמי עומאן לטיסות, הסכם סחר עם איחוד האמירויות, 2 שגרירויות חדשות של מדינות מוסלמיות, 3 שגרירויות שיעברו לירושלים ועוד, לא היו מבשילים ללא פעולות הכנה דיסקרטיות והובלת מהלכים חשאיים בערוצים רבים. חבל שיריבים פוליטיים שלא קידמו שום הישג משמעותי, ממהרים להגיב מבלי לדעת את הפרטים ולהאשים בהדלפה שלא הייתה. המתקפות לא ירתיעו את משרד החוץ ועובדיו המצוינים מהמשך העבודה ללא לאות למען מדינת ישראל ולמען יצירת וחיזוק קשרים עם ידידינו הרבים בעולם, ובעולם הערבי בפרט".