בקואליציה תקפו את עמדת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, לפיה יש לפסול את חוק יסוד צמצום עילת הסבירות, לקראת הדיון בבג"ץ בנושא.
"קראתי בעיון את התגובה שפרסמה היועמ"שית", צייץ יו"ר ועדת חוקה ח"כ שמחה רוטמן ממפלגת הציונות הדתית. "לצערי אין בתשובתה הפנייה אף לא לחוק או חוק יסוד אחד שמאפשר לבג"ץ לבטל את התיקון לחוק היסוד. יש בתשובתה אך ורק פלטפורמה לעו"ד גלי בהרב להבעת עמדתה האישית. ממשלת ישראל זקוקה ליועצת משפטית".
"בדיחת השנה", כינה זאת ח"כ בעז ביסמוט מהליכוד. "גברת מיארה-סער שמתנהלת כאילו היא מעל החוק, מרשה לעצמה לדבר על "מעל החוק". מודעות – 0", הוא כתב.
ח"כ טלי גוטליב, חברתו לליכוד, הוסיפה כי "הגב׳ מיארה תקבל חיזוק וכפיים מהעותרים, כשבתגובתה המתישה לבג"ץ היא ממציאה נימוקים שאפילו הם לא חשבו עליהם, שלא לומר אף משפטן רציני לא העלה אותם בדעתו. לשיטתה, צמצום עילת הסבירות פוגע בהפרדת הרשויות. אמנם השופט אמור לשפוט לפי החוק שהכנסת מחוקקת, אבל רק לא הכנסת הזו. מקורי".
מנגד, ח"כ גלעד קריב ממפלגת העבודה שיבח את הודעת היועמ״ש ואמר כי "היועצת המשפטית לממשלה מוכיחה פעם נוספת שמסע האיומים וההכפשות שמופנה נגדה, לא ירתיע אותה מהגנה על שלטון החוק ועל יסודות הדמוקרטיה. מי שעקב אחרי דיוני ועדת החוקה יודע ששר המשפטים לוין ויו"ר הועדה ח״כ רוטמן רמסו ברגל גסה את מעמדם של חוקי היסוד, ביזו את תקנון הכנסת ועשו הכל על מנת לבצע מחטף חקיקתי, תוך התעלמות גורפת מהערות הייעוץ המשפטי לממשלה ולכנסת גם יחד. לאור ההתנהלות האנטי חוקתית והאנטי דמוקרטית שלהם ושל שותפיהם, עמדת היועמ"שית היא בגדר המובן מאליו".
בתנועה לאיכות השלטון, מגישי העתירה, בירכו על "עמדתה הנוקבת והבהירה של היועצת המשפטית לממשלה נגד התיקון הלא חוקתי לחוק יסוד: השפיטה. חבל שתיקון זה בא לעולם, אך משבא אל העולם מוטב שבית המשפט יקבל את עמדת היועצת המשפטית לממשלה ויפסול את התיקון כמה שיותר מהר".
בהרב מיארה קבעה מוקדם יותר היום כי יש לבטל את החוק לצמצום עילת הסבירות. "התיקון נועל את שערי בתי המשפט בפני כל אדם או קבוצה שנפגעו מכך שהממשלה או מי משריה פעלו מולם בחוסר סבירות קיצוני, אמרה היועמ"שית. "פגיעתו הקשה של התיקון בציבור והשלכותיו החמורות על הפרדת הרשויות, שלטון החוק וזכויות הפרט, מדובר במצב חריג שבחריגים שבו התיקון פוגע פגיעה אנושה ביסודות המשטר הדמוקרטי יש לבטל את החוק".