הכנסת עדיין בפגרה, אבל שבה היום (ב') לעבודה חלקית לאחר 3 שבועות של חופש. הדיון הראשון התקיים לטובת היערכות לבחירות ברשויות המקומיות כשברקע גל הרציחות במגזר הערבי והאלימות כלפי ראשי ערים ומועמדים.
במהלך הדיון בראשות ח"כ יעקב אשר התפתח ויכוח בין נציגי המשטרה לאנשי משרד הפנים וחברי הכנסת, בנוגע לאבטחת מתמודדים בבחירות לרשויות המקומיות. לטענת המשטרה, התקציב לאבטחת המועמדים נמצא תחת משרד הפנים, ואילו משרד הפנים טוען שהמועמדים הם אזרחים ולכן האחריות לשמירה על ביטחונם היא באחריות המשטרה.
נצ"מ דוד שריקר, מהמשרד לביטחון לאומי השיב לטענות: "המפכ"ל לא מתעלם מזה. משטרת ישראל אחראית על שלום הציבור – נפתור את הבעיה. הדיון אצלנו קיבל משנה תוקף והמפכ"ל אישית מטפל בזה, הוא יזם מספר שיחות לקדם את הדבר הזה, וזה על שולחנו לא מעכשיו אלא לפני מספר ימים".
באשר לנתונים על איומים כלפי מועמדים הוסיף שריקר כי "הקמנו דסק מיוחד שכולל את הנושא הזה עם שותפינו יש לנו דו"ח שבועי שאנחנו מקבלים ומי שצריך לדעת יודע, יש לנו רשימות, מה שלא יידעו אותנו או העבירו לנו אנחנו לא יודעים, אבל יש לנו גם שמות". הוא עדכן כי 17 אלף שוטרים ינכחו ביום הבחירות, ונערכים ליום שאחרי עם אירועי הפרת סדר.
בהקשר הזה הוסיף ריאן גינאם, המפקח הארצי על הבחירות כי הם נערכים לאבטחה של הקלפיות. "אנחנו מתואמים עם משרד הפנים, אין פער בדבר הזה. עם המשטרה אנחנו בשיתוף פעולה מלא, לגבי מיקומי קלפיות, הצבת סדרנים ואבטחת של השוטרים".
ח"כ וליד טאהא מרע"מ צעק על השוטרים שנכחו בדיון. " השתתפתי בהלוויה של מנכ"ל עיריית טירה, מנכ"ל עירייה, מה זה סמל שלטון אם זה לא מנכ"ל עירייה? גם הוא נרצח על דבר שאני בטוח שהוא לא יודע. היום אנשים נרצחים בקלות מזעזעת עוד לפני שהם מתחילים להיות מועמדים כי יש כישלון מהדהד של מדיניה בכל הקשור לפשיעה בחברה הערבית".
טאהא תקף את הממשלה: "משילות היא סיסמה ריקה מתוכן. אין משילות בחברה הערבית, אין בכלל מדינה בחברה הערבית. החיים שלי תלויים בחסדי הפושע, אם הוא יחליט שהחיים שלי לא שווים – אני לא אחיה. האווירה שמדינת ישראל מספקת לתושבים הערבים היא לא של דמוקרטיה ובחירות, אלא של ריסוק החברה הערבית; אווירה של 'רצון על מלא' אצל שרים בכירים לרסק את החברה הערבית". ח"כ נאור שירי תהה מה ההגדרה של אישיות מאוימת גם למועמד ולא רק לנבחר ציבור מכהן. ואמר כי הוא רוצה להפקיע את הסמכויות של השר איתמר בן גביר מטיפול בשלטון המקומי בבחירות ולהעביר אותן לשר משה ארבל, "היחיד שעובד כאן".
יו"ר ועדת הפנים ח"כ יעקב אשר, קרא להגיע לפתרון מהיר: "לא יעלה על הדעת שבתקופה הכי קשה, בגלל מריבה על תקציבים, אזרחים יצטרכו לחשוב אם להיכנס לפוליטיקה ולשרת את הציבור. אם יש למשטרה ולמשרד הפנים חילוקי דעות – שיגיעו לפתרון מהיר".