ככל שמתבררים פרטי מתווה הפשרה החדש לרפורמה המשפטית מתגלים החורים במתווה ונחשפות אי ההסכמות של הצדדים השונים. גורמים בקואליציה מתנגדים בטענה שמדובר בכניעה, ואילו גורמים באופוזיציה מתנגדים ואפילו לא מוכנים לקיים משא ומתן. בינתיים, במחנה הממלכתי שותקים והחליטו על עוצר ראיונות.
במתווה החדש ישנה התייחסות לריכוך בחוק צמצום עילת הסבירות שכבר עבר בקריאה שלישית. כמו כן מדובר על שינוי שיטת הסניוריטי למינוי נשיא בית המשפט העליון, וקביעת הרוב הדרוש למינוי שופטים כרוב של שבעה מתוך תשעה חברים בוועדה למינוי שופטים, מבלי לשנות את הרכב הוועדה. אולם בשורת נושאים שעל הפרק, שחשובים ביותר למפלגות בקואליציה, אין התייחסות. לדוגמה, אין נוסח מוסכם לחוק הגיוס, אין התייחסות למינוי יו"ר ש"ס אריה דרעי בחזרה לשר, ואין הגנה על חוק הנבצרות של נתניהו מפני פסילתו בבג"ץ.
המגעים מתנהלים בתיווך אנשי הנשיא שעובדים מול אנשי לשכת ראש הממשלה והמחנה הממלכתי. נראה כי שאר המפלגות בקואליציה ובאופוזיציה אינן תומכות במתווה. "שש האצבעות של עוצמה יהודית יצביעו נגד כניעה ככל והיא תעלה להצבעה", הבהיר השר איתמר בן גביר. בציונות הדתית אמרו כי הם "מחויבים לתיקונים במערכת המשפט כדי לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית. מאז ומתמיד חתרנו להסכמות והסכמנו לפשרות, אבל כניעה של הרוב למיעוט קיצוני שמוכן לשרוף את המועדון כי הוא הפסיד את הבחירות אינה עומדת על הפרק".
לעומת זאת, השר יצחק גולדקנופף מיהדות התורה הביע תמיכה עקרונית ואמר כי "אין לנו כל קשר לכל מה שקשור לרפורמה המשפטית, התמיכה שלנו היא רק במסגרת המחויבות הקואליציונית. נתמוך בכל החלטה של נתניהו להגיע להסכמות". אך ח"כ אביחי בוארון מהליכוד שלל את המתווה: "פשרת הנשיא איננה מקובלת מהטעם הפשוט – היא מנציחה את המצב הקיים. היום – כשהימין בשלטון יש לו לכל היותר זכות ווטו על מינויי שופטים, כשהשמאל בשלטון הוא יכול למנות את מי שהוא רוצה מתי שהוא רוצה. זה לא מאוזן ולא תקין וזו בדיוק הצעת "הפשרה של הנשיא". בדיוק אותו דבר. לא נוכל להסכים לזה, לא נוכל לאפשר את המשך שלטון בג"ץ ולהמשיך למחוק את רצון העם".
'ביש עתיד' חוששים כי קבלת המתווה תייתר את הדיונים בבג"ץ בעתירות אותן הגישו, ולא מוכנים להיכנס לשיחות בטרם הכרעת השופטים. לטענתם מדובר בתרגיל של משיכת זמן שנועד לדחות את הדיונים, כך שהנשיאה חיות, שמסיימת את הקדנציה בחודש הבא, לא תוכל לשבת בהם. ח"כ רם בן ברק אמר בשמו כי "אין שום מקום לפשרה, מניח שזו דעת המפלגה".
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן אמר כי הוא "מוקיר ומעריך את נשיא המדינה על מאמציו למציאת פתרון שישמור על אחדות העם בישראל". עם זאת ליברמן האשים את נתניהו ש"שוב מתעתע בכולם ומנסה להרוויח זמן ולגיטימציה. הקפאת החקיקה בשנה וחצי לא תחזיר את הביטחון של המשקיעים ולא תשיב את הכלכלה הישראלית למסלולה". הוא קרא לראשי האופוזיציה, "אסור ליפול למלכודת הזאת שוב, הדבר היחידי שאנחנו צריכים לעשות זה להילחם על מנת להפיל את הממשלה המשיחית והכושלת הזאת".
מבית הנשיא אשרו אמש את קיום המגעים. "בשבועות האחרונים מקיים נשיא המדינה מאמץ מיוחד על מנת למנוע משבר חוקתי ולהביא לפתרון שישמור על הדמוקרטיה ואחדות העם בישראל. כחלק מהמאמצים מקיים הנשיא שיחות עם ראשי הקואליציה והאופוזיציה במטרה להביא לדיאלוג שיביא להסכמות רחבות. יודגש כי טרם הושגו הסכמות והנשיא ימשיך במאמציו".