גירוש המוני של אריתראים מישראל "יפר את החוק הבינלאומי", אמר דובר סוכנות האו"ם לפליטים לכתבים בז'נבה, על פי דיווח בסוכנויות הידיעות. הדובר וויליאם שפינדלר הוסיף כי הסוכנות "מודאגת מאוד" מהעימותים הקשים שפרצו בתל-אביב בשבת האחרונה בין תומכי ומתנגדי משטר אריתראים, עימותים שבמהלכם נפצעו למעלה מ-170 איש.
על אף הדאגה שהביע, שפינדלר הזהיר את ישראל מפני צעדי רוחב של ענישה קולקטיבית כנגד המסתננים ואמר כי "כל החלטה שמשפיעה על כל מבקשי המקלט תפגע בחוק הבינלאומי". שפינדלר טען כי "הרוב המכריע של מבקשי המקלט החיים בישראל הם שלווים ושומרי חוק. האירועים ב-2 בספטמבר מצערים מאוד, ואינם משקפים את התנהגות הקהילה האריתראית הרחבה בישראל".
דוברת נוספת של סוכנות האו"ם הביעה דאגה מהעובדה שנעשה שימוש בתחמושת חיה כנגד המתפרעים. "אנו מודאגים ממספר הפציעות הגבוה ועומדים על כך שחיוני כי יתקיימו חקירות וכי ימנעו מדברי שטנה, כולל מצד הרשויות".
מוקדם יותר היום, 53 חשודים אריתראים שהשתתפו בהתפרעויות בתל-אביב במהלך השבת, הועברו למעצר מנהלי בכלא גבעון שברמלה לאחר שימוע שבוצע להם על ידי רשות האוכלוסין וההגירה. הם ישהו במעצר במהלך ה-96 שעות הקרובות, במהלכן יובאו לבית הדין למשמורת.
ביום ראשון, לאחר הדיון בצוות השרים המיוחד שכונס לנושא המסתננים, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "ההסתננות המסיבית היא איום ממשי על צביונה ועתידה של ישראל", ותיאר כי בדיון דובר על אפשרויות גירוש, וכן על בניית מכשול מזרחי שיחסום את כניסת המסתננים. אפשרות הגירוש מתייחסת למתפרעים שהם תומכי המשטר האריתראי, שלא יכולים לטעון לפליטות. "הפתרון הוא הוצאה מרצון או באמצעים אחרים. לצערי בית המשפט לא אישר לנו במשך השנים חמישה צעדים שהוצעו, לרבות חוק הפיקדון. מה שקרה בשבת בתל-אביב זה קו אדום", אמר נתניהו, שאיחל החלמה לשוטרים הפצועים.