אחרי 24 שעות בהן יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ שתק בקשר למגעים שניהל על מתווה ההסכמות שהציג נשיא המדינה, הוא אישר הערב (ג') את המגעים מול אנשי לשכת ראש הממשלה, אך הבהיר: "לא הגענו להסכמה". עוד אמר גנץ כי מבחינתו התקדמות למתווה היא ש"קודם כל תתוקן עילת הסבירות ויחוקק 'חוק ההגנה', ורק אחריו יעשו תיקונים אחרים".
במהלך כנס פעילים של המחנה הממלכתי, גנץ הודה כי ניהל מגעים עם נשיא המדינה שהציג מתווה שלדבריו היה מסוכם עם ראש הממשלה. "מלכתחילה אמרתי לנשיא שאני מתקשה לראות את הקואליציה תומכת במתווה, אבל חובתנו לנסות – באחריות ובזהירות הנדרשת. המתווה שהוצג, ועיקריו פורסמו בתקשורת, אינו מתווה החלומות שלנו. היינו נכונים לדון בו כבסיס, בכדי לעצור את ההפיכה המשטרית והפגיעה במדינת ישראל".
גנץ סירב לפרט את סעיפי ההסכם, אך חשף כי הדבר הראשון הוא לקבוע שלא ישונו יותר חוקי יסוד במשך שנה וחצי ושלכל תיקון לחוק יסוד השפיטה תידרש תמיכת 80 ח״כים לשינויים בהם. "היינו מוכנים, מתוך הבנה שכשאנחנו נהיה בשלטון, נוביל תהליך רחב יותר שיבצר את שלטון החוק ויעגן את כללי המשחק בהסכמות רחבות. אתמול קיימנו התייעצויות וניתחנו את ההצעה, עד רמת הפסיק. מבלי להיכנס לפרטים אומר שהעיקרון הראשון היה שאם נגיע להסכמה – אליה לא הגענו, קודם כל תתוקן עילת הסבירות ויחוקק 'חוק ההגנה' ורק אחריו יעשו תיקונים אחרים".
יו"ר המחנה הממלכתי תקף את נתניהו ואת שרי הממשלה: "המדינה, לצערי, נמצאת היום תחת סכנה ברורה ומיידית – וללא ידיים יציבות וחזקות שאוחזות בהגה. השר שאמון על המשטרה מחולל כאוס ומפרק את המשילות. שר החוץ עובד ביחסי ציבור במקום ביחסי חוץ. שר החינוך פוגע ביד ושם בשם גחמות פוליטיות. שר הביטחון מוותר על צבא העם. שר המשפטים הכריז מלחמה על מערכת המשפט והדמוקרטיה הישראלית. ובעיקר, בעת הזו: אין ראש ממשלה אפקטיבי בישראל – ואיש הישר בעיניו יעשה".
גנץ הבהיר כי אינו סומך על נתניהו, "שעושה קודם כל מה שטוב לו, ורק אחר כך מה שנכון למדינה", אך אמר כי "החובה שלנו לעמוד מול ניסיונות הממשלה – אבל גם להעמיד אלטרנטיבה ולעשות כל מאמץ כדי לפתור בעיות היסוד, תוך שמירה על עקרונותינו".
כמו כן, הוא התייחס לדחיית המתווה על ידי אנשי הקואליציה. "לצערי הרב, כפי שהערכנו – אמנם יש המון על מה לדבר, אבל המציאות הוכיחה שאין עם מי לדבר בעת הזו. שורפי האסמים לא הניחו את הלפידים וממשיכים לשרוף את החברה הישראלית מבפנים גם כשהם יודעים עד כמה כבד המחיר. גם כשהבית עולה בלהבות. איני יודע אם נתניהו הוא שותף של הקיצונים מהאינטרסים האישיים שלו או שבוי שלהם מתוך חולשה. מה שברור הוא שבישראל שולטות ממשלת מיעוט קיצונית. ממשלה שהרוב שלה לא משקף את רוב הציבור. אפילו לא את רוב הציבור שבחר בה. מיעוט קיצוני, שאין לו רוב בעם החליט לפרק את הערכים הדמוקרטיים של מדינת ישראל. המיעוט הזה מדרדר אותנו לעבר התהום. בעת הזו, המשבר הזה יגיע לפרקו בבית המשפט".
גנץ קרא לבכירי הקואליציה "להשמיע את קולם ולכפות את עמדתם. אני אומר למצביעי הקואליציה – תראו לאיזו תהום הם גוררים אתכם. הממשלה הזו לא כשירה לנהל מדינה. נתניהו צריך לפזר את הכנסת ומדינת ישראל צריכה ללכת לבחירות שיאפשרו איחוי של החברה הישראלית".
בליכוד הגיבו לנאומו של יו"ר המחנה הממלכתי ואמרו: "גנץ ממשיך בחרמות ושוב בורח מכל ניסיון להגיע להסכמות. אפס במנהיגות, אפס בממלכתיות".

מוקדם יותר הערב, ראש הממשלה נתניהו פנה לבני גנץ וקרא לו לשבת עם הליכוד ולהגיע להסכמות, על רקע פרסום מתווה הרפורמה המשפטית החדש שנדחה על ידי הקואליציה והאופוזיציה.
"יש בינינו הרבה מחלוקות, אבל יש בינינו גם הרבה מן המשותף", אומר נתניהו בסרטון. "לשנינו קוראים בנימין. שנינו נלחמנו בשדה הקרב נגד אויב משותף. והיום רוב העם מצפה מאיתנו שנעשה משהו למען מטרה משותפת. הוא רוצה שנגיע להסכמות".
נתניהו ביקש מגנץ שלא להציב אולטימטומים: "כדי להגיע להסכמות צריך לעשות דבר אחד פשוט: לשים בצד את כל התנאים המוקדמים, את כל המכשולים, להיכנס לחדר ולדבר. לכן אני מזמין מחר בבוקר את הצוות שלכם שישב עם הצוות שלנו ונעשה את מה שרוב עם ישראל מצפה לו: נשב ונגיע להסכמות".
הדברים מגיעים לאחר פגישה ממושכת שקיים נתניהו עם שר המשפטים יריב לוין מצד אחד ועם מקורביו שגיבשו את פרטי המתווה מול בית הנשיא, השר לנושאים אסטרטגיים רון דרמר, היועץ המשפטי שלו עורך הדין מיכאל ראבלו ומזכיר הממשלה יוסי פוקס, על המשך קידום פרטי מתווה הפשרה בעניין החקיקה המשפטית.
מוקדם יותר התייחס הנשיא הרצוג למגעים וקרא למנהיגים "לגלות אחריות, להושיט יד, להתאמץ, לא לדחות, להתכנס לעשות כל מאמץ ולנסות להגיע להסכמה רחבה כדי שהמשבר הזה שעוסק בסוגיה של רפורמה משפטית יחלוף מן העולם. יש צורך להתכנס להבנות רחבות, זה אפשרי. זה לא נוגע ללוח זמנים, לא של בית משפט ולא של הכנסת – זה נוגע למציאות, והמציאות מחייבת לעשות מאמץ עצום להגיע להסכמות".
מפרטי המתווה עולה התייחסות לריכוך בחוק צמצום עילת הסבירות שכבר עבר בקריאה שלישית. כמו כן מדובר על שינוי שיטת הסניוריטי למינוי נשיא בית המשפט העליון, וקביעת הרוב הדרוש למינוי שופטים כרוב של שבעה מתוך תשעה חברים בוועדה למינוי שופטים, מבלי לשנות את הרכב הוועדה. אולם בשורת נושאים שעל הפרק, שחשובים ביותר למפלגות בקואליציה, אין התייחסות. לדוגמה, אין נוסח מוסכם לחוק הגיוס, אין התייחסות למינוי יו"ר ש"ס אריה דרעי בחזרה לשר, ואין הגנה על חוק הנבצרות של נתניהו מפני פסילתו בבג"ץ.
המגעים מתנהלים בתיווך אנשי הנשיא שעובדים מול אנשי לשכת ראש הממשלה והמחנה הממלכתי. אך שאר המפלגות בקואליציה ובאופוזיציה אינן תומכות במתווה. במהלך היום דחה לוין כמה וכמה פעמים את המתווה שהוצע, ואמר כי "לא בטוח שהמתווה החדש מגיע מהנשיא. בכל מקרה העמדה שלי ברורה: צריך שינוי מקיף במערכת המשפט".
"שש האצבעות של עוצמה יהודית יצביעו נגד כניעה ככל והיא תעלה להצבעה", הבהיר השר איתמר בן גביר. בציונות הדתית אמרו כי הם "מחויבים לתיקונים במערכת המשפט כדי לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית. מאז ומתמיד חתרנו להסכמות והסכמנו לפשרות, אבל כניעה של הרוב למיעוט קיצוני שמוכן לשרוף את המועדון כי הוא הפסיד את הבחירות אינה עומדת על הפרק".