אחרי שהאופוזיציה דחתה את מתווה הפשרה החדש, ראש הממשלה בנימין נתניהו מחשב מסלול מחדש ושוקל בכל זאת להתקדם לפשרה חד צדדית בתמיכת נשיא המדינה הרצוג, על מנת להביא מתווה מרוכך של הרפורמה המשפטית. נתניהו זוכה לגיבוי מצד ותיקי הליכוד, אך סימן השאלה הגדול ביותר שנשאר הוא שר המשפטים יריב לוין.
אמש (ג') התקיימה עוד פגישה ממושכת בלשכת נתניהו, בניסיון לגבש את פרטי המתווה מול בית הנשיא. בפגישה נכחו, מלבד נתניהו, גם השר לנושאים אסטרטגיים רון דרמר, היועץ המשפטי של נתניהו, עורך הדין מיכאל ראבלו ומזכיר הממשלה יוסי פוקס. גם שר המשפטים, יריב לוין השתתף בפגישה, הוא אמנם התנגד למתווה המוצע, אך היה בסוד העניינים והכיר את הפרטים.
לאחר נאום גנץ, בו דחה את המתווה ותקף את ממשלת נתניהו, אמר הנשיא הרצוג כי "אין דרך לפתרון ללא הידברות, אין דרך ללא הקשבה וכבוד. אנחנו חייבים להבין שאם צד אחד ינצח וצד אחד יוכנע – כולנו נפסיד".
הוא חזר ואמר "אני שב וקורא לנבחרי הציבור: זה הזמן לגלות אחריות, להביט למציאות בעיניים, ולפעול בכל דרך כדי להגיע להסכמה רחבה. אני יודע – זה קשה. לעיתים קשה מנשוא; אבל זה זמן להושיט יד, וזה הזמן להיענות להושטת יד, ולנסות. הרוב המכריע של הציבור מייחל לסיים את המשבר הזה, להעיף את המחלוקת הזאת מסדר היום, ולהתחיל להתעסק ביחד בדברים החשובים באמת".
שר הביטחון יואב גלנט אמר אמש: "אזרחי ישראל וצה"ל זקוקים ללכידות ולאחדות. זו העת לשים בצד את המחלוקות ולמצוא את המשותף והמאחד". הוא קרא לחבריי לכנסת להגיע לפשרה ומהר, למען מדינת ישראל ולמען ביטחון ישראל.
השר ניר ברקת כתב כי הוא מחזק את ראש הממשלה בנימין נתניהו ותומך במהלך של הסכמה רחבה בנושא החקיקה המשפטית. לדבריו, "בפני מדינת ישראל אתגרים כבירים בביטחון, ביחסי החוץ ובכלכלה. בימים אלה כשאויבינו מביטים בנו נלחמים אחד בשני, עלינו לשים את המחלוקות בצד ולהגיע להסכמות רחבות בקרב עם ישראל. אחדות ישראל היא ערך עליון ורק אם נהיה מאוחדים ומלוכדים – נוכל לנצח ולהתמקד באתגרים הגדולים שלפנינו. הסכמות שיביאו לאחדות ישראל הן אינטרס לאומי עליון של מדינת ישראל והן לא כניעה – אלא אומץ לב".
השר אופיר אקוניס כתב כי "ערב השנה החדשה נדרשת הסכמה לאומית רחבה". לגנץ אמר כי הוא "מציג עצמו כמנהיג מרכזי שחותר להסכמות, ישנה הזדמנות גדולה כעת להוכיח שהוא מעוניין בהסכמות אמיתיות ומעשיות. לכן, מצופה ממנו להיענות לקריאתו הפומבית של ראש הממשלה ולחזור לשיחות, כדי לגבש הסכמה רחבה, שרבים מאוד בעם – בארץ ובעולם – מצפים לה". ח"כ יולי אדלשטיין צייץ הערה צינית: "מה, באמת צריך הסכמות? איזה קטע, לא ידעתי…".
מנגד, נשמעו בתוך הליכוד, מלבד הקריאות נגד המתווה המוצע, קולות שקראו לא להתקפל ביחס לתיקונים הנדרשים הכלולים ברפורמה. "הסכמה רחבה, לא הסכמה רחבה – הרכב הוועדה לבחירת שופטים צריך לשקף את הציבוריות הישראלית! על זה אסור להתפשר", צייץ ח"כ בעז ביסמוט.
ח"כ דני דנון אמר אמש בכנס של פעילים ברעננה כי "מתחילת הדרך קראתי להגיע להסכמות והבנות, אך אל תתבלבלו. כן לשיח והידברות אבל בשום פנים ואופן לא נכנע לסחיטה באיומים. מי שחושב שאיומים, סרבנות ואלימות ייגרמו לנו להתקפל טועה. נמשיך במאמץ אמיתי לשיפור וחיזוק מערכת המשפט, נמשיך ללא לאות וללא בושה לשמור על הצביון של המדינה שלנו כמדינה יהודית ודמוקרטית!"