מעל ל-2012 בני אדם נהרגו ויותר מ – 2500 נפצעו על פי נתוני משרד הפנים המרוקאי.
ברעידת אדמה קשה שהתרחשה בליל שבת, בעוצמה 6.8 בהרי האטלס שבמרוקו. נהג אמבולנס מבית החולים האוניברסיטאי מוחמד השישי בעיר מרקש אליו מועברים קורבנות רבים של רעידת האדמה סיפר: "מרגע שהתרחשה רעידת האדמה, אנחנו מחלצים גופות ונפגעים מההריסות אני חושש שנמשיך בעבודה זו במהלך הימים הקרובים".
בית החולים נחשב לאחד המרכזיים באזור. רשת אלג'זירה מדווחת על אמבולנסים שנכנסים ויוצאים כל הזמן מהמרכז הרפואי. מאמצי החילוץ נמשכים כל העת הרשויות החלו בפעולות חיפוש והצלה אחר הלכודים מתחת להריסות. רשויות הבריאות קראו לאזרחים לתרום דם כדי להציל את הפצועים.
מלך מרוקו, מוחמד השישי, הכריז על אבל לאומי לשלושה ימים במהלכם יונפו דגלים בחצי התורן מעל מבני ציבור. הוא הטיל על הממשלה להקים ועדת שרים לפיתוח תוכנית לבנייה מחדש של הבתים שנהרסו כתוצאה מרעידת האדמה.
העיר מרקש ההיסטורית שהוכרזה כאתר מורשת עולמית חוותה הרס וחורבן בעקבות רעידת האדמה. מבנים קרסו וקירות נסדקו רבים נשארו ללא בתים וישנים ברחוב. על פי דיווחים, גם מסגד כותונייה, הנחשב לאחד מסמלי מרקש ונבנה במאה ה-12 לספירה נפגע, והצריח שלו באורך 69 מטר המכונה "גג מרקש", נפגע אך נותר במקומו.

רובם המכריע של הקורבנות נמצאים במחוזות הממוקמים דרומית למרקש וכוללים עיירות וכפרים קטנים הפזורים בלב הרי האטלס הגבוהים, רובם כפרים שקשה להגיע אליהם ורוב המבנים בהם אינם עמידים בפני רעידות אדמה, לפי מה שהסבירו מומחים בהצהרות לתקשורת המרוקאית.
ב 2004, פקדה רעידת אדמה בעוצמה של 6.4 בסולם ריכטר בנפת אל הוצ'ימה, 400 קילומטרים צפונית-מזרחית לרבאט, והביאה למותם של 628 בני אדם ולנזקים חמורים. בפברואר 1960, רעידת אדמה בעוצמה של 5.7 הרסה את העיר אגאדיר, השוכנת בחוף המערבי של המדינה, והותירה יותר מ-15,000 הרוגים, שליש מאוכלוסיית העיר.