ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך במוצאי שבת בחום על מיזם חיבור התשתיות, עליו הכריז נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אתמול (שבת) במהלך ועידת 20-G המתקיימת בהודו.
"ישראל נמצאת במוקד של פרויקט בינלאומי חסר תקדים. פרויקט שיחבר תשתיות בין אסיה לאירופה. החיבור הזה יגשים חזון רב שנים שישנה את פני המזרח התיכון, את פניה של ישראל וגם ישפיע על העולם כולו. החזון הזה מתחיל בהודו, עובר דרך איחוד האמירויות, ערב הסעודית, ירדן, ישראל ומגיע לאירופה", תיאר נתניהו.
"אני מברך על ההודעה שנמסרה על ידי ארה"ב, הודו, ערב הסעודית, האיחוד האירופי, איחוד האמירויות וכן צרפת, איטליה וגרמניה. הם הודיעו על השקתו של מיזם פורץ דרך לפיתוח מסדרון כלכלי, מהודו דרך המזרח התיכון לאירופה, ואני שמח לבשר לכם אזרחי ישראל, שהמדינה שלנו, מדינת ישראל, תהווה צומת מרכזי במסדרון הכלכלי הזה. מסילות הרכבת שלנו ונמלי הים שלנו, יפתחו שער חדש מהודו, דרך המזרח התיכון ועד לאירופה, וגם בחזרה – מאירופה להודו, דרך ירדן, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הערביות.
"אני מבקש להודות לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן ולממשלו, על המאמץ הרב שהביא אותנו להודעה ההיסטורית היום. לפני מספר חודשים ארה"ב פנתה אלינו, בעניין הגשמת ההזדמנות ההיסטורית הזאת. ומאז היא ניהלה מגעים דיפלומטיים נמרצים כדי להביא לפריצת הדרך של היום. החזון שלה מעצב מחדש את פני אזורנו, ומאפשר להפוך חלום למציאות. המיזם יכלול סלילת מסילות רכבת, הנחת צינורות מימן, זאת האנרגיה של העתיד, הנחת סיביי תקשורת אופטיים, הנחת קווי חשמל ועוד תשתיות.
"מדינת ישראל תרתום את כל היכולות שלה, את כל הניסיון שלה, במלוא התנופה והמחויבות, למימוש פרויקט שיתוף פעולה שהוא הגדול ביותר בהיסטוריה שלנו. כל משרדי הממשלה יונחו על ידי להירתם להגשמת החלום הזה. הטלתי על המטה לביטחון לאומי במשרדי לרכז את עבודת המטה הלאומית, וגם לתאם תיאום הדוק עם ארה"ב ומדינות אחרות, כדי שהחזון הזה יהפוך למציאות בהקדם האפשרי. היום הזה הוא יום בשורה לכל אזרחי ישראל. בשורה שמובילה אותנו לעבר עידן חדש של השתלבות ושתוף פעולה אזורי ועולמי, ייחודי, וחסר תקדים. יחד נעשה, ויחד נצליח", דברי נתניהו.
המיזם עליו הודיע הנשיא ביידן כולל רשת של מסילות רכבת, קווי ספנות וכבלי תקשורת. מדובר בעוד צעד אמריקני, המנסה לבלום את ההשפעה הסינית העולמית הכוללת את מיזם 'חגורה ודרך' השאפתני של סין, במסגרתו היא בונה מיזמי תשתית ברחבי העולם.
את הרעיון לחיבור ישראל ומדינות המפרץ במסילות רכבת, העלה שר האנרגיה ישראל כ"ץ, בעת שכיהן כשר תחבורה. השר כ"ץ מסר כי "במשך שנים פעלנו מאחורי הקלעים להגשמת חזון 'רכבת השלום' שתחבר בין ישראל לשכנותיה – עד הודו. הצהרתו של הנשיא ביידן מוכיחה שוב ש'הזורעים בדמעה – ברינה יקצורו'. תודה מעומק הלב לראש הממשלה בנימין נתניהו, למנהיגים רבים בעולם הערבי ולשותפים לדרך שלא הפסיקו להאמין שאפשר לעשות את הבלתי יאומן".
שר החוץ אלי כהן מסר אמש כי הוא מברך על דבריו של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן לגבי פרויקט החיבוריות היבשתית שיחבר בין הודו, דרך המפרץ הערבי ועד הים התיכון. "משרד החוץ ממשיך לעבוד לקידום חיבור בין מדינות הסכמי אברהם לבין ישראל אשר יקצר בצורה חסרת תקדים זמן העברת סחורות דרך מדינות המפרץ לישראל וממנה לאירופה ויקטין משמעותית את עלויות ההובלה".