מערך מיונים חדש, ליווי מקצועי והגנה מפני הטרדות מיניות: רפורמה חדשה בשירות הלאומי הושקה הערב (א') מול עשרות מנהלים. שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק אמרה כי זוהי "זכות עצומה ואחריות גדולה".
על פי הרפורמה החדשה, בכל הנוגע למיון לתפקידים בשירות הלאומי – כמו בצבא – יבוצע מיון ואבחון מקצועי ואישיותי למועמדים לשירות. המיונים יחולקו למספר שלבים: מבחנים, ריאיון אישי ותהליך קבוצתי, בסיומו יועמדו מספר תפקידים אפשריים לבחירת המועמד, כמו טופס מנילה צבאי.
חלק משמעותי נוסף ברפורמה, הוא ליווי חינוכי, רגשי ורוחני שכולל הרחבת תקנים לעובדות סוציאליות והכשרה ייעודית של המשרתים לתפקיד בו בחרו.
הרפורמה החדשה צפויה גם לתת מענה לתופעת ההטרדות המיניות כלפי בנות שירות: "חיזוק הביטחון האישי בסביבת עבודה אזרחית, על ידי הכשרות שונות של רכזות השירות, עובדות סוציאליות והמשרתות והמשרתים". בנוסף, יוקם מרכז ייעודי למניעה וטיפול בהטרדות מיניות, בדומה למרכז מהו"ת בצה״ל.

מנכ"ל הרשות לשירות לאומי-אזרחי ראובן פינסקי אמר כי "לאחר שנים של תכנון אסטרטגי וקידום מספר רפורמות בחברה החרדית, בחברה הערבית והדרוזית ובאוכלוסיות מיוחדות, אנו ניגשים לביצוע שינויים היסטוריים בשירות הלאומי "הקלאסי". לאחר מאות שיחות עם השטח, איסוף צרכים, ניתוח על ידי מיטב אנשי המקצוע – מוציאים את התכנית לפועל. זו מהפכה של השירות הלאומי".
"האחריות על השירות הלאומי היא זכות עצומה ואחריות גדולה", בירכה השרה סטרוק. "ברפורמת 'עולים מדרגה', הצבתי יעדים של שיפור משמעותי בשירות, בצד שינוי ושדרוג הליווי שיינתן למתנדבים עצמם, שמצד אחד נכנסים תחת האלונקה ומאידך זקוקים בעצמם ליד מכוונת וכתף תומכת".
כמו כן, סטרוק התייחסה לאירוע בו פרופ' מבית החולים הדסה התנגח בה בטקס חגיגי של השירות הלאומי. "מאז התקיפה של הרופא בהדסה שצעק עלי, ולאחר חוסר התגובה של בית החולים לאירוע הזה, התגובות נגדי החמירו עוד יותר עד להשוואה שלי לנאצית. אני מרגישה שדמי הותר ואני הגשתי תלונה על השיח שאני מקבלת".