הפרקליטות הגישה הבוקר (ב') כתב אישום נגד מפגין שהשתתף במחאת קהילת יוצאי אתיופיה לפני כשבועיים. על פי הפרקליטות, כתב האישום הוגש נגד האבטאמו אסרס (23) מחולון, לאחר שניסה לרצוח שוטר בעת הפגנת בני העדה האתיופית בתל אביב. בנוסף, על פי כתב האישום, מספר ימים לאחר ניסיון הרצח, אסרס איים על אישה אקראית ברחוב, ועל אדם שנחלץ לעזרתה, תקף אותו וניסה לדקור אותו וקילל ואיים על שוטרים תוך שהוא מבצע בפני חלקם גם מעשה מגונה.
מכתב האישום שהגישה עו"ד מרדית שיבאן פרקל עולה, כי הנאשם החליט לגרום למותו של שוטר במשטרת ישראל, ולצורך כך ביום 23.08.23 הצטייד בסכין מטבח באורך 32 ס"מ, החביא אותה מתחת לבגדיו וצעד מאזור נווה שאנן ועד לגשר שבין מרכז עזריאלי לבסיס הקריה, שם התקיימה באותה עת הפגנת מחאה של בני העדה האתיופית.
עם הגעתו למקום, בשעה 21:02, שלף אסרס את הסכין שהחביא מתחת לבגדיו, רץ אל שוטר ודקר אותו סמוך לעורפו, תוך שהוא מגדף אותו. בתגובה, השוטר זינק מהאופנוע והתרחק מאסרס שרדף אחריו וניסה לדקור אותו בשנית. תוך כדי המרדף אסרס החליק ונפל על הקרקע, השליך את הסכין מידו ונמלט מהמקום בחסות ההפגנה הסוערת שנערכה באותה עת. כתוצאה מהדקירה, פונה השוטר לבית החולים כשהוא מדמם ונזקק לתפרים.
בהמשך כתב האישום נכתב כי כחמישה ימים לאחר מכן, ברחוב ביאליק בתל אביב, ניגש אסרס אל אישה שקשרה את אופניה במקום ואמר לה "תרדי על הברכיים או שאני דוקר אותך". עובר אורח שהבחין במצוקתה של האישה ניגש אליה, פנה לאסרס ודרש ממנו לעזוב אותה. בתגובה, החל בין השניים דין ודברים במהלכו אסרס איים על המתלונן, הכה אותו באמצעות קרשי עץ, התקשר למוקד 100 ואיים על המוקדנית כי הוא עומד לרצוח את המתלונן. לאחר שאסרס נטפל לזוג זקנים שעברו במקום והמתלונן נחלץ לעזרתם, ניסה אסרס לדקור אותו באמצעות שברי זכוכית. אסרס המשיך ואיים על שוטר שהגיע למקום לתשאל אותו, גידף ואיים אותו, כמו גם שוטרת נוספת בניידת וכלאי בתחנת המשטרה. בעת חקירתו במשרדי הימ"ר במשטרת מחוז תל אביב, איים על השוטר ששמר עליו והפשיל בפניו את מכנסיו.
כתב האישום מייחס לנאשם עבירות של ניסיון רצח, נשיאת סכין, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, איומים ומעשה מגונה.
נזכיר כי בשבועות האחרונים התקיימו מספר עצרות מחאה של קהילת יוצאי אתיופיה בתל אביב. המפגינים קראו "צדק לרפאל" והתייחסו למקרה הטראגי של רפאל אדנה, ילד בן ארבע, שבזמן שטייל עם סבו בשדרות בן גוריון בנתניה, לפני כארבעה חודשים, נפגע מרכב נוסע ונפצע באורח אנוש כאשר ומי שנהגה ברכב ברחה מהמקום. כעבור ארבעה ימים נקבע מותו.
המחאה, שמעוררת מראות שכבר נשכחו מהמחאה הגדולה של יוצאי אתיופיה, מעלה על השולחן שוב טענות על גזענות ויחס מפלה אלא שהפעם נראה כי מדובר במקרה מורכב יותר. בבוקר שלאחר התאונה הגיעו חוקרי המשטרה לביתה של מי שנהגה ברכב. כאשר התברר שהרכב שייך לבתה של הנהגת, רופאה במקצועה, נעצרה גם היא כחשודה מרכזית. עם התקדמות החקירה התברר באופן חד משמעי כי מי שנהג ברכב בעת התאונה זו האם, איכון של מכשיר הטלפון אישר את גרסת הבת לפיה היא כלל לא הייתה בנסיעה הזו.
מאוחר יותר קיבלו בני המשפחה הודעה מהפרקליטות על סגירת התיק נגד הבת ובמשפחתו של רפאל המנוח טוענים לסחבת משפטית ויחס מקל בחקירת המקרה. בפרקליטות מחוז מרכז החליטו להעמיד לדין את האם, בכפוף לשימוע, בעבירת הפקרה – ולא לייחס לה עבירת המתה. המפגינים טוענים כי מדובר בזלזול בחייו של רפאל בשל צבע עורו. בפרקליטות אומרים כי הנהגת לא מואשמת בהמתה כייוון שלאחר התאונה, אי אפשר היה למנוע את מותו של רפאל.