באישורה ובתמיכתה של ישראל, מנגנוני הביטחון והמודיעין הפלסטינים יוכשרו באמצעי סייבר ומודיעין במסגרת הניסיון לחזק את משילות הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון.
גורמים פלסטיניים ציינו הבוקר (ד') כי בנוסף למשוריינים ולנשק המתקדם, הכולל כוונות לייזר, שיועברו למנגנוני הביטחון הפלסטינים מהאמריקנים דרך ירדן, יתקיימו הכשרות של שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים שישפרו את היכולות המודיעין של הרשות הפלסטינית ואף יאפשרו לה לפרוץ למכשירים סלולריים ולמצלמות ולשאוב מהם מידע, לעקוב אחר רשתות חברתיות ולנטר פעילות דיגיטלית.
כזכור, בתחילת השבוע מקורות פלסטינים חשפו בעיתון אל-קודס כי הרשות הפלסטינית תקבל מארה"ב, בתיווך ירדן ובאישור ממשלת ישראל, כלי רכב משוריינים ונשק אמריקני. את המשוריינים תקבל הרשות מהאמריקנים בתיווך ירדני באישור ממשלת ישראל במטרה לחזק את יכולות הפלסטינים להילחם נגד התאים החמושים הפלסטינים הנמצאים בג'נין, בטול כרם ובשכם.
המקורות אמרו כי מזכיר הוועד הפועל של אש"ף, חוסין אלשייח, הבהיר לגורמים אמריקנים שהרשות לא מסוגלת להתעמת עם תאים חמושים הפרוסים בצפיפות בג'נין, שכם וטול כרם, ושגם כוחות צה"ל מתקשים להתמודד איתם ללא סיוע מהאוויר וכוחות משוריינים ביבשה. המקורות ציינו כי הצד האמריקני הבין את מצוקת הרשות ופעל לספק לה את הציוד הדרוש, משוריינים וכלי נשק אוטומטיים חדישים המצוידים בכוונות לייזר לשימוש בפשיטות ועימותים עם תאים חמושים, בעיקר בג'נין.
בחמאס הגיבו לפרסומים "ארה"ב תמיד הייתה עוינת לעמנו ולזכויותיו. היא לא יכולה לספק תמיכה לשירותי הביטחון הפלסטינים אלא רק לממש את האינטרס של הכיבוש", אמר דובר החמאס חאזם קאסם. הוא המשיך ואמר כי "התמיכה האמריקנית בשירותי הביטחון וברשות הפלסטינית מגיעה לאחר חוסר יכולתו של הכיבוש להתמודד עם ההתנגדות בגדה המערבית לאחר הסלמה והתרחבותה". הוא קרא לאנשי שירותי הביטחון "לעמוד תמיד במטרתם הלאומית, לתמוך בהתנגדות ולהגן על בני עמם מפני מבצעי הכיבוש בשטח".
הפרשן המדיני סארי עראבי הסביר שהמהלכים האחרונים של חיזוק הרשות נועדו לעזור לישראל לשמר את דרך הפעולה של הסכמי אוסלו לפיה הרשות הפלסטינית תמשיך לשלוט באוכלוסייה הפלסטינית בשטחים שבידה. "לישראל אין מה לעשות בשטחים אותם עזבה לפני שלושים שנה, לכן היא חייבת כוח פלסטיני שיהיה נוכח, מחויב וכפוף להבנות ביטחוניות עם הכיבוש הישראלי ועם מערכת אזורית בינלאומית. רק כך הכיבוש לא יישא כל אחריות מנהלית או כלכלית על הפלסטינים וייהנה מרגיעה ושקט מהצד הפלסטיני".
הפרשן הוסיף כי קיים רצון אזורי להחזיר את כוחה ומעמדה של הרשות הפלסטיני אבל הבהיר שללא אופק מדיני המהלך לא יצלח. "בעבר, ההמונים הפלסטינים תמכו במדיניות הרשות כי הפרויקט הזה היה בתחילתו והיו סימנים של אופק מדיני, אבל היום פרויקט אוסלו הסתיים, ולכן יש קונצנזוס מוחלט בין כל הפלסטינים, כולל הנהגת הפת"ח, הנהגת הרשות והנהגת אש"ף. שפתרון שתי המדינות הסתיים ושההקשר המדיני הזה בשלטון לא יסתיים בהשגת שום הישג לפלסטינים".
דוברות היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים (מתפ״ש) מסרה כי "אין כל שחר לפרסומים השונים בנושא. נבהיר כי לא הועברו נשקים לרשות הפלסטינית במהלך השנה האחרונה".
מדוברות שר הביטחון יואב גלנט נמסר כי "בניגוד למצג השווא העולה מהדיווחים השונים, מאז כניסתו של שר הביטחון יואב גלנט לתפקיד, לא אושרה העברת נשק או אמצעי לחימה קטלניים לידי הרשות הפלסטינית. כל ניסיון להציג את הדברים באופן אחר הוא שקרי וחוטא לאמת".