לקראת ההחלטה באונסק"ו בנוגע לתל-יריחו הצפויה במהלך ראש השנה, שדולת ארץ ישראל בכנסת שלחה מכתבים לשגרירים בארץ בדרישה מהם לפעול מול נציגי מדינותיהם בוועדת המורשת של ארגון האו"ם, להורדת הנושא מסדר היום.
המכתבים נשלחו לשגרירי ארגנטינה, בלגיה, בולגריה, אתיופיה, יוון, הודו, איטליה, יפן, מאלי, מקסיקו, ניגריה, רוסיה, רואנדה, סנט וינסנט, דרום אפריקה, תאילנד, זמביה ומצרים.
במכתב מפרטים חברי השדולה בראשות ח"כ יולי אדלשטיין, ח"כ לימור סון הר מלך וח"כ שמחה רוטמן, שלוש סיבות עיקריות לאיוולת שיש כהגדרתם בהחלטה. ראשית, המהלך המקיף שמנהלת הרשות הפלסטינית להכחשת ההיסטוריה הישראלית בשטחים הנתונים להחזקתה. שנית, בניה של 'היסטוריה אלטרנטיבית' ע"י הרש"פ, אשר אין לה דבר וחצי דבר עם הממצאים בשטח, ושלישית, עידוד הטרור ומניעת חופש הגישה לאתרי מורשת ע"י הרשות הפלסטינית, דווקא מאותן אוכלוסיות ילידיות להם שייכת מורשת זו. "הפיכת העיר יריחו למוקד טרור על ידי הרשות הפלסטינית מבטיחה למעשה שהיהודים והישראלים יהיו מודרים מהמקום וחייהם יהיו בסכנה אם יגיעו לשם", נכתב. ולכן – "הנושא חייב לרדת מסדר היום של ישיבת המועצה הקרובה של אונסק"ו ובכלל מסדר יומו של הארגון, והשלכותיה של הכרזה שכזו צריכים להיות ברורים וחד משמעיים לראשי הארגון".

הוועדה למורשת עולמית של אונסק"ו המכונסת בימים אלו בריאד שבסעודיה, צפויה להחליט על הכללת אתרים חדשים ברשימותיה, ואחד המועמדים כפי שפרסמנו לפני כשבועיים ב'מקור ראשון', הוא תל-יריחו.
אף שההחלטה בנוגע לתל-יריחו בעייתית מאוד מבחינת ישראל, הרי שיהיה מדובר בהכרה בתל כאתר מורשת עולמית של ציוויליזציה עתיקה הנמצא בשטח פלסטיני ולא כאתר מורשת פלסטינית. זאת בשונה מההחלטה לגבי חברון העתיקה ומערת המכפלה או הר הבית שהתקבלו בעבר, שם הכיר ארגון האו"ם באתרי המורשת היהודיים כאתרים פלסטיניים תוך עיוות ההיסטוריה, מה שתרם להחלטת הפרישה של ארה"ב וישראל מהארגון.
משלחת ישראלית השוהה בריאד כחלק מכינוס אונסק"ו, צפויה לשוב ארצה עד סוף השבוע.