כתב אישום הוגש בימים האחרונים נגד אסיר המרצה עונש מאסר בפועל ושני חשודים נוספים אשר הוציאו מאזרחים קשישים פרטי כרטיס אשראי תוך התחזות לנציגי חברת תקשורת המבקשים לתת להם שירות.
כבר לפני חודש חוקרי היחידה המיוחדת ללוחמה בפשיעה של מרחב שפלה במשטרת ישראל פתחו בחקירה פלילית, עם קבלת דיווח מחברות אשראי בדבר חשד לביצוע עסקאות בכרטיסי אשראי בהיקף של מאות אלפי שקלים ללא אישור או ידיעת בעליהם כאשר רוב הלקוחות שבכרטיסיהם בוצעו אותן עסקאות מרובן ערך הינם קשישים.
חוקרי היחידה החלו באיסוף ממצאים והתחקות אחרי שיחות הטלפון ומעבר הכסף בין חשבונות הבנק וכרטיסי האשראי, תוך הפעלת אמצעים טכנולוגים שונים לאיתור חשודים בפרשייה. פעילות חקירתית זו הביאה את החוקרים אל שלושה חשודים – אסיר המרצה עונש מאסר בפועל בבית כלא במחוז הדרום, אחיו תושב אשקלון בשנות העשרים לחייו וחשוד נוסף תושב רמלה, כאשר בתום חקירתם הובאו למעצר אשר הוארך מעת לעת בבית משפט לבקשת המשטרה ובאישור השופטים.
כאמור, בימים האחרונים הוגש נגד השלושה כתב אישום חמור לצד בקשה להאריך מעצרם של השלושה עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
על פי העובדות אשר מתוארות בכתב האישום, שלושת הנאשמים נהגו לפעול בצוותא כאשר התחזו טלפונית לנציגי חברה מוכרת, במהלך שיחות עם לקוחות פוטנציאלים חילצו מהם מספרי כרטיסי אשראי, תוך יצירת שיחת ועידה משותפת עם הקורבן ועם הנתב הקולי של חברת התקשורת, על מנת לייצר מצג שווא שהם נציגי החברה, המבקשים "לעדכן פרטי תשלום".
על פי כתב האישום, הנאשמים הצליחו להוציא, במרמה מהקורבנות את פרטי האשראי, רכשו באמצעותם מוצרי אלקטרוניקה, חשמל וסלולר בשווי של מאות אלפי שקלים.
נציין כי בחודש יולי האחרון אישרה הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של השרה לשוויון חברתי לשעבר ח"כ מירב כהן המאפשרת להטיל עונשים כבדים על עושק קשישים וחסרי ישע. במסגרת החוק, נקבעה מדרגה חדשה וחמורה במיוחד של עיצום כספי במקרים אלה, שתעמוד על כ-69 אלף שקל לתאגיד וכ-38 אלף שקל ליחיד. במקרה של מספר עבירות העיצום אף יכול להגיע למאות אלפי שקלים. הרשות לסחר הוגן יכולה להטיל עיצומים כספיים על עבירות על החוק להגנת הצרכן, דוגמת הטעיה בפרסום, הפעלת לחץ או אי דיוק בנתונים. במקרה שבו קיימות נסיבות מחמירות לביצוע העבירה הקנס גדל פי 1.5. נכון להיום, הפרה של החוק בנסיבות מחמירות נוגעת למקרים שבהם קיימים מספר רב במיוחד של צרכנים שנפגעים. ואולם, מהיום גם הפרה של החוק שנעשית כלפי אזרח ותיק, עולה חדש, אדם עם מוגבלות, או כל מי שאינו שולט בשפה במידה מספקת לשם התקשרות בעסקה – תיחשב להפרה בנסיבות מחמירות. ההגדרה תאפשר לרשויות החוק להטיל עיצומים גבוהים יותר כלפי מבצעי העבירה.