המשלחת הישראלית ששהתה בשבוע שעבר בכנס המורשת העולמית של אונסק"ו בסעודיה, הקדישה פגישות רבות לניסיון לרכך את ההחלטה בנוגע לתל-יריחו, אם כי ידעה מראש שיהיה קשה למנוע אותה.
המשלחת שנסעה בשבוע שעבר לריאד הייתה המשלחת הישראלית הרשמית הראשונה שהורשתה להיכנס בגלוי למדינה. היא כללה שני נציגים ממשרד החוץ – סמנכ"ל ארגונים בינלאומיים, אמיר וייסברוד, והשגריר למוסדות האו"ם בפריז, חיים אסרף, וכן את ראש רשות העתיקות אלי אסקוזידו. הם שבו ארצה לפני ראש השנה, והשבוע המריאה לריאד משלחת ישראלית נוספת.

ההחלטה על הכרה בתל-יריחו כאתר מורשת עולמית הנמצא בשטח הפלסטיני, שעוררה ביקורת רבה בישראל, התקבלה במהלך ראש השנה – בימים בהם לא שהו נציגים ישראלים בכנס. גורמים ישראלים לא פוסלים את האפשרות כי הדבר נעשה באופן מכוון.
המשלחת הישראלית התקבלה בסעודיה בצורה חמה ונעימה, אם כי אובטחה בצורה צמודה. חבריה קיימו כמה פגישות משמעותיות במהלך הימים בהם שהו בריאד, ובהן עם מזכ"לית אונסק"ו אודרי אזולאי, עם סגניתה, וכן עם שגריר ארצות הברית לסעודיה. בכל הפגישות ניסו חברי המשלחת לפעול כנגד ההחלטה להכיר בתל-יריחו כאתר מורשת הנמצא בשטחי הרשות הפלסטינית. ארגון אונסק"ו מכיר בפלסטין כמדינה, וגם נציג פלסטיני נכח בכנס המורשת בריאד.
כפי שפרסמנו לפני שבועות ספורים, גורמים בכירים בישראל, כמו גם אנשי המשלחת, ידעו כי היכולת לשנות את הצבעת המדינות החברות בוועדה הוא קלוש, אולם ניסו לכל הפחות לרכך את ההחלטה. מה שהצליח במידה מסוימת. בנוסף, כפי שסיכמה אזולאי עם שר החוץ אלי כהן בפריז, שבו נציגי אונסק"ו על מחויבותם לבדוק את הפגיעה הפלסטינית המתמשכת באתרים ארכיאולוגיים ביהודה ושומרון.
ממשרד החוץ נמסר כי המזכ"לית אזולאי אכן ניסתה לאזן את ההחלטה, ובכל זאת, משרד החוץ רואה בהחלטה בנוגע לתל-יריחו סימן נוסף לשימוש הציני שעושים הפלסטינים באונסק״ו ולפוליטיזציה של הארגון.