ועדת שרים לחקיקה אישרה היום (ב') את החוק לזיהוי פנים במרחב הציבורי, ככלי נוסף למאבק בפשיעה ובפרט בפשיעה במגזר הערבי. החוק אושר בכפוף לשורת שינויים, בהם החרגה מפורשת של הפגנות ומחאות. בנוסף נקבעו שלוש שנות מאסר, למי שיעשה שימוש לא חוקי בתיעודי המצלמות. יתר השינויים יבוצעו עד לקריאה הראשונה, והמשך הליכי החקיקה יקודמו בהסכמת משרד המשפטים והמשרד לביטחון לאומי.
בנוסף, נקבע כי החקיקה תתקדם בכפוף לדיון עם הממונה על יישומים ביומטריים על הפיקוח הטכנולוגי ועל משך שמירת הצילומים.כמו כן הוחלט על מחיקת הסעיף שמאפשר שימוש בחקירה ספציפית.
בין המטרות שנקבע להצבה והפעלה של מערכת צילום ביומטרית הן מניעה, סיכול, או גילויי של עבירות פשע חמור, איתור נעדר או אדם שיש חשש לשלומו ואכיפת איסורי כניסה למקום ציבורי מוגדר. על אף זאת הובהר כי לא יוצבו מצלמות באירועים של חופש ביטוי כגון מחאה או הפגנה.
מדובר בחוק של השרים איתמר בן גביר ויריב לוין, לאישור מצלמות לזיהוי פנים, ככלי נוסף למאבק בפשיעה ובפרט בפשיעה במגזר הערבי. החוק קודם בעבר בעקבות הצעה של מערך הסייבר הלאומי, אך קיבל ביקורת מצד הייעוץ המשפטי, ונדחה זאת בעקבות פרשנות רחבה מדי להיתר השימוש במצלמות. לאחר דיונים בין משרד המשפטים והמשרד לביטחון לאומי, הוחלט על צמצום החוק למקרים של עבירות "פשע חמור", עבירות פרוטקשן, והוא קיבל את תמיכת הייעוץ המשפטי, זאת בעקבות השינויים שהוכנסו בו.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ברך על אישור החוק. "הבאנו חוק מדוייק ומאוזן. בשעה שמספר הנרצחים במגזר הערבי עולה ועבירות הפרוטקשן נפוצות, יש חשיבות רבה למצלמות שמזהות פנים – שנפוצות במדינות שונות בעולם ומאידך במשמרת שלנו נעשה הכל כדי לא לאפשר שימוש פסול במצלמות ועל כך קבענו עונש מאסר וכן הגבלת השימוש למקרים חמורים של פשע חמור ואירועי פרוטקשן".