יממה לאחר העימות בוועדת חוקה בין יו"ר הוועדה חה"כ שמחה רוטמן לעו"ד חנית אברהם בכר, מהנהלת בתי המשפט, מגיב רוטמן ליועמ"שית הכנסת שגית אפיק שנזפה בו על התנהלותו: "חבל שבדיקת העובדות מצדך בנושא זה הייתה לקויה, אני פועל למען שמירה על כבודה של הכנסת, גם אם את סבורה אחרת".
אפק נזפה ברוטמן על כך ש"כשיו"ר הוועדה משתמש במשפטים כפי שנעשה בדיון, יש בכך משום עלבון משווע לעובדת ציבור שמסרה עמדה בשם גוף שהיא מייצגת". עוד טענה כי לא הייתה שום סיבה שתמנע ממנה להשלים את דבריה, וודאי שלא היה שום מקום להוציאה מחדר הוועדה".
במכתבו טען חה"כ רוטמן כי במקרה הנדון, נציגת הנהלת בתי המשפט התייחסה לבקשה לכינוס הוועדה שהוגשה על ידי שליש מחברי הוועדה, וטענה שמניעיהם אינם ענייניים ומטרתם לפגוע באמון הציבור בבית המשפט. "איני סבור", הוא כתב, "שאני אמור לאפשר השתלחות שכזו בחברי כנסת על ידי עובד מדינה. בניגוד לכללים לפיהם אסור על עובד באיזו דרגה שהיא לבקר, בצורה מעליבה או פוגעת, את הכנסת וועדותיה. דרשתי שתחזור בה מאמירה זו. ברוב המוחלט של הסיטואציות הדומות בעבר, מי שנדרש ממנו לעשות כן, התנצל או הבהיר שלא היה בכוונתו לפגוע בחברי הכנסת והמשיך בדבריו".

רוטמן המשיך לפרט את השתלשלות האירועים. "נציגת הנהלת בתי המשפט התעלמה מדבריי לחלוטין והמשיכה להקריא מהכתב. כאשר אמרתי לה שהיא אינה ברשות דיבור, היא המשיכה לדבר לתוך המיקרופון ולאחר שביקשתי מהסדרן להרחיק ממנה את המיקרופון, היא שבה וחטפה את המיקרופון כדי להמשיך לדבר ללא רשות דיבור".
בנוסף הדגיש חה"כ רוטמן: "בניגוד לאמור במכתבך (וחבל שבדיקת העובדות שביצעת בנושא זה הייתה לקויה) ולמרות שאני סבור שהתנהלות שכזו מצדיקה הוצאתו של אדם מחדר הוועדה, במקרה הנוכחי לא הוצאתי את עו"ד חנית אברהם בכר, ולכן ממילא לא ביקשת ממני להחזיר אותה וממילא גם לא סירבתי להחזיר אותה".
העימות בין רוטמן לאפק החל כאמור בעקבות דיון ועדת החוקה על כללי ניגוד עניינים של שופטים, התבקשה עו"ד בכר נציגת הנהלת בתי המשפט להעביר את עמדתה, במהלכה האשימה כי "מחזור טענות אלה כעת מעורר חשש שהמניעים לעשות כן אינם עניינים ומטרתו אחת – להוביל לפגיעה באמון הציבור בבתי המשפט. גם בעניין השופט עמית הנושא נבדק על ידי נציב התלונות על השופטים שדחה את על הטענות בנושא".
בשלב הזה רוטמן עצר ודבר ממנה להתנצל בפני בחרי הכנסת, אך היא סירבה. לאור זאת אמר כי יגיש נגדה תלונה. לאחר דבריו אמרה עו"ד אברהם בכר: "שופטי ישראל ימשיכו לעשות מלאכתם נאמנה, במסירות, במקצועיות ובאובייקטיביות, ללא מורא וללא משוא פנים, תוך הקפדה למנוע ניגוד עניינים ובשקיפות מלאה".