לאור ניסיונות הולכים וגוברים של גורמים ברשות הפלסטינית לפגוע באתרי מורשת יהודים, התכנסה ועדת המשנה ליהודה ושומרון, לדון במצב מזבח יהושע בהר עיבל. דיון זה התקיים על רקע בניית שכונה וסלילת כבישים בסמוך לאתר ההיסטורי, שבוצעו לאחרונה על ידי הרשות הפלסטינית. את הדיון פתח יו"ר הוועדה, ח"כ משה סולומון, שאמר כי הניסיונות לפגוע באתר זה, כמו גם ההכרזה באונסקו על תל יריחו כאתר מורשת פלסטיניים, "חמורים ומדאיגים". הוא הוסיף כי הוועדה תהיה "הבית והמגן על אתרי ארכאולוגיה ביו"ש".
בתחילת הדיון תיארו גורמי הצבא את השתלשלות האירועים. סא"ל אדם אבידן, ראש ענף תשתית במנהל אזרחי ציין כי "יכולת הפעולה מוגבלת ומורכבת אבל זה לא מנע מאתנו לפעול כאשר היה חשש לפגיעה באתר בעת שבוצעו עבודות בסמוך לו לפני מספר שבועות. כל סמכות שיש בשטח C יכולה להתאפשר בשטחי B ו-A, בגיבוי הדרג המדיני, וכאן לשמחתנו שר הביטחון והשר הנוסף במשרד הביטחון אפשרו זאת".
הוא טען כי "לא הייתה פגיעה באתר, לא בחומה, ולא הייתה אפילו פגיעה בפוליגון ששרטטנו לעצמנו לטובת אכיפה, ועדיין עצרו את העבודות והחרימו את הכלי. קראנו לבירור, תחקור והעברת מסרים גם למפעילי הכלים, ליזמים, ולראש המועצה הפלסטיני, הצגנו בפניו את מפת הפוליגון והבהרנו לו שלא נאפשר שום פגיעה באתר או בסמוך לו, וכל פעילות תיענה ביד קשה מבחינה מדינית ומשפטית". מאז, לדבריו, הוגברו אמצעי השמירה וההגנה. "יש תצפית צבאית סמוכה, ויש כוח צבאי סמוך, שלצד משמותיהם להגן על המרחב, גם מנתרים את הפעילות באתר. נעשות עוד פעולות שעליהן לא ארצה לפרט בדיון הפומבי".

אהרון ליפקין, פעיל מזבח יהושע בהר עיבל שיתף כי הוא זה שגילה את הנזק. "הגעתי לשם עם קבוצה ב-29/08, הכלי שעבד שם, עבד שם שעות ואף אחד לא ראה אותו ולא עשה דבר. אין פיקוח על האתר, והוא לא נחפר במלואו אלא רק בחלקו, ואין לדעת מה יקרה לכל מה שעוד מצוי שם אם נפקיר אותו. אני הייתי חלק מצוות שמצא בחלק שלא נחפר את לוחית העופרת העתיקה ביותר עם השפה העברית ושם השם" ציין ליפקין. הוא הציע להכריז על המקום גן ארכיאולוגי לאומי, כפתרון היחיד לשמירה על האתר.
בני הר אבן, קצין מטה ארכיאולוגיה במנהל האזרחי התייחס גם כן "צריך להיות ברור לכולם – אתר הר עיבל הוא חשוב מאוד למורשת ישראל, והמקום בהחלט בטופ 10 של סדרי העדיפויות. כבר לפני שנה, כשהבנו שדברים מתרחשים שם, הצבנו תצפיות, הגברנו אכיפה ופיקוח. היום כאמור יש תצפית מוכוונת ויש סיורי שטח של כוחות. זה מה שנעשה בשנה האחרונה, וביתר שאת מאז האירוע האחרון לפני שלושה שבועות".
ח"כ סולומון חתם את הדיון וסיכם: "זה דיון ראשוני ואין ספק שנצטרך לקיים עוד דיונים בנושא, כדי לעקוב אחר מה שיעשה ונעשה במקום. אכן יש פערים מדעיים לגבי המקום, ויש גם פערים ביכולת הצבאית לאבטח את המקום, אבל התפקיד שלנו הוא לוודא שערכים משמעותיים כל כך לעם ישראל נשמרים". הוא ביקש לקבל ממשרד הביטחון פירוט של כלל האתרים הארכיאולוגיים ביו"ש ואת סדר העדיפות והפעולות שנעשות בכדי לשמור על כל אחד מהם. בנוסף ביקש מהמנהל האזרחי לקבל תמונת מצב על צווי ההריסה לבניה בלתי חוקית, שלא מומשו, בכפר הסמוך למקום המזבח.