ככל שעובר הזמן מתבהרים יעדי התקיפה המיוחסים לישראל באזור אבוכמאל במזרח סוריה. התקיפה שבוצעה ביום שני השבוע, 2 באוקטובר, הרחק מאד מגבולות ישראל, הסתיימה על פי דיווחים סורים בשני חיילים פצועים. אבל היעד האסטרטגי לא היה החיילים אלא היה, בין היתר, גשר בעיירה אל-הרי עליו עובר כביש המחבר בין מסוריה לעיראק – חלק מציר תנועה מרכזי של המסדרון היבשתי לתוך סוריה.
בסוריה טענו כי ישראל עומדת מאחורי הפצצת הגשר וציינו כי "לפי מה שנראה משרידי התחמושת, האויב הישראלי השתמש בפצצות ספייס-1000 כדי להרוס את הגשר. במטרה לשבש את השימוש בכביש". עוד דווח מפי מקורות באופוזיציה הסורית, כי הותקפו מחסנים שהכילו נשק שחצה את הגבול מעיראק לסוריה, הורכב ואופסן. הנשק המדובר הוא ככל הנראה אמצעי הגנה אווירית מתקדמים שנועדו למנוע את התקיפות החוזרות נשנות מצד ישראל.
גורמים מקומיים הוסיפו כי "השיקום ידרוש פרק זמן מסוים אך הציר המרכזי יחזור לפעילות מלאה". נראה כי מי שתקף באבוכמאל ניסה לשגר מסר לאיראנים לגבי המשך העברת הנשק לסוריה.
על פי דיווחים ערביים, מחשש לתקיפה אווירית נרחבת במזרח סוריה, משמרות המהפכה האיראניות פינו חלק מהמפקדות החשובות ביותר הנמצאות בדיר א-זור.
בטלוויזיה הסורית פרסמו את התמונות מהגשר המופצץ וראיינו מקומיים שתמהו על פיצוץ הגשר שנמצא, לטענתם, בשכונת מגורים שקטה בגבול העיראקי-סורי. "ישנו עם הילדים כששמענו את הפיצוץ. התעוררנו להרס רב של מכוניות, ותשתיות של חשמל ומים", אמרה אחת המרואיינות שלא הבינה מדוע התרחשה ההפצצה. המשטר הסורי, במטרה לגייס את תמיכת העולם, מנסה למכור סיפור על פיו ישראל תקפה אזרחים תמימים ותשתיות אזרחיות, עד כה, יש לומר, הסורים לא נוחלים הצלחה מרובה.
ההתבססות האיראנית והשימוש בסוריה כעמדה קדמית ותחנת מעבר לחימוש לחיזבאללה, מגיעים לידיעת הציבור בערוצים סורים המתנגדים לחיזבאללה. הם טוענים, בין היתר, כי כלי טייס בלתי מאוישים וטילים מאיראן מגיעים לחיזבאללה מאיראן דרך עיראק וסוריה באמצעות רשת מנהרות תת קרקעיות באזור אבוכמאל.
עיראק, שנתונה להשפעה איראנית חזקה לאחר הפלת משטרו של סדאם חוסיין ולאחר מיטוט ארגון דאע"ש, סובלת מחוסר יציבות ומלחמות פנימיות בין אלחשד אלשעבי, המיליציות השיעיות הנאמנות לאיראן, לארגונים קטנים יותר.
המיליציות הפרו איראניות נלחמות כדי לאפשר את צינור האספקה היבשתי מאיראן, דרך עיראק, לסוריה וללבנון, ונפרשות לאורכו כדי להבטיח את המשך פעילות ההברחה הענפה. המעבר הזה, שנמצא במערב עיראק ומזרח סוריה, מאפשר לאיראן אספקת נשק ואמצעי לחימה למיליציות האיראניות בסוריה ולחיזבאללה בלבנון.