לקראת הסכם אפשרי בין ישראל לסעודיה בתיווך אמריקני: יו"ר המחנה הממלכתי ושר הביטחון לשעבר בני גנץ נפגש אמש (ד') בוושינגטון עם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן. מלשכתו של גנץ נמסר כי השניים דנו בקידום האינטרסים הביטחוניים החיוניים של ישראל, בהרחבת שילובה באזור, ובהתמודדות עם האיום האיראני ועם שלוחיה של איראן במזרח התיכון.
לאחר התבטאויותיו הנחרצות של יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד נגד מתן אפשרות לסעודיה להעשיר אורניום במסגרת תכנית גרעין אזרחית – אחת השאיפות הסעודיות במסגרת הסכם, ואמירותיו של לפיד כי מדובר ב"סכנת נפשות", ביקשו בממשל ביידן לבחון את עמדותיו של גנץ, שעד כה לא התבטא פומבית בנושא. ההערכה היא כי במהלך הפגישה אתמול שמע גנץ מסאליבן פרטים נוספים על ההסכם המתגבש. בממשל ביידן מקווים כי בניגוד ללפיד, שאמר כי מדובר בסיכון האינטרסים הביטחוניים של ישראל, גנץ לא יביע התנגדות למהלך, ואף יתמוך בו.

בנוסף לכך, בממשל ביידן, שנציגיו נמנעים מלהיפגש עם חלק משרי הקואליציה הנוכחית ובהם השרים איתמר בן-גביר ובצלאל סמוטריץ', לא בוחלים בבדיקה של האפשרות הפנים-ישראלית, בה גנץ ומפלגתו יצטרפו לממשלה הנוכחית, על חשבון חלק מחבריה הנוכחיים.
בשבועות הקרובים, צפוי להגיע לישראל מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, כדי לנסות לקדם עוד את המהלך הסעודי, וכן להפעיל לחץ אמריקני כי במסגרת ההסכם תנקוט ישראל בצעדים לטובת הרשות הפלסטינית.
בקרב מפלגת "הציונות הדתית" החברה בקואליציה, הגישה שהתגבשה לאחר פגישות עם ראש הממשלה היא כי צעדים כלכליים לטובת הפלסטינים, הם עניין שיתקבל אפילו בברכה – כל עוד לא מדובר ב"חזרה להסכמי אוסלו". כלומר שלא יעבירו שטחי קרקע נוספים לרש"פ או שלא יגבילו בנייה ביישובי יו"ש. עם זאת, במפלגה לא הבהירו כיצד ניתן לחזק את הפלסטינים, מבלי לחזק את הרשות הפלסטינית, שלייצובה הם מתנגדים באופן רשמי. השר סמוטריץ' נמנע בעת הצבעה בקבינט המדיני-בטחוני על הנושא.