במשרד הפנים הבהירו הבוקר (א') שנכון להיום, הבחירות המקומיות שנקבעו לעוד שלושה שבועות יתקיימו כמתוכנן, במקביל להערכות מצב ברקע המלחמה בישראל. עם זאת, עלתה אפשרות שהבחירות ידחו במספר שבועות עקב המצב הביטחוני.
"נכון לעכשיו לא התקבלה כל החלטה על דחיית הבחירות וההכנות התפעוליות נמשכות כסדרן על פי תכניות הגיבוי שמשרד הפנים הכין מראש גם לתרחיש מלחמה", נמסר מהמשרד.
עוד נאמר שהערכות מצב מתקיימות כל העת וההחלטות מתקבלות בהתאם למתחייב, תוך הקפדה על מילוי הנחיות פיקוד העורף. כך למשל, בוטלו כל פעילויות ההדרכה שתוכננו להיום ודיונים בנושאי הבחירות שנקבעו ברשויות השונות, כמו השלמת הליך אישור הרשימות, יתקיימו בזום.
בשל המצב הביטחוני, הרשויות המקומיות נערכות לתפעול בערים ובמועצות, עם פתיחת המקלטים ולהערכות לשעת חירום, ביתר האזורים בארץ מלבד הדרום. לפי הנחיות פיקוד העורף, פעילות מצומצמת (מדרג כתום) בעוטף עזה, מערב הנגב, מרכז הנגב, מערב לכיש, לכיש, שפלת יהודה, השפלה, ירקון, דן, שרון, יהודה, שומרון וירושלים.
פעילויות חינוכיות – אין לקיים פעילויות חינוכיות.
התקהלויות ושירותים – ניתן לקיים בהגבלה של עד 10 אנשים בשטח פתוח ועד 50 אנשים במבנה. חופי הרחצה סגורים לשימוש הציבור.
מקומות עבודה – ניתן לקיים פעילות במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות. באזורים הללו, פיקוד העורף מנחה את הרשויות המקומיות על פתיחת מקלטים.
הבחירות שנקבעו ליום שלישי, ט"ז חשוון ה'תשפ"ד, 31.10.2023, יערכו בכלל הרשויות המקומיות בישראל, זהו יום שבתון ובו זכאים תושבי הרשויות המקומיות בכל הארץ, הרשומים בפנקס הבוחרים של הרשות, לבחור את נציגיהם לניהול הרשות המקומית בה הם מתגוררים.
הבחירות יערכו ב-253 רשויות מקומיות הכוללות: 77 עיריות, 123 מועצות מקומיות ו- 53 מועצות אזוריות, כאשר מספר בעלי זכות הבחירה הכללי עומד על 7,348,541 בעלי זכות הצבעה לפי החלוקה הבאה: עיריות ומועצות מקומיות – 6,673,221 בעלי זכות הצבעה, ומועצות אזוריות – 675,320 בעלי זכות הצבעה.