מלחמת חרבות ברזל והתקפת הפתע הרצחנית על יישובי עוטף עזה, הביאה לכך שרבים מהתושבים הסתגרו במשך שעות ממושכות במרחבים המוגנים והממ"דים, ברוב הפעמים בלי הכנה וללא ציוד מתאים. עם הימשכות הלחימה וכהכנה אפשרית לזירות נוספות, חשוב להכין מראש חפצים חשובים שיהיו בהישג יד ויאפשרו לכם להתקיים למשך 24 עד 72 שעות בתוך ממ"ד סגור ועד להגעת עזרה.
את הציוד יש להכין מראש ולהניח במקום נגיש בתוך המרחב המוגן. הציוד יכלול פריטים בסיסיים שיש בכל בית וגם כאלה שדורשים קנייה מיוחדת.
מלאי מים ומזון: לפחות 3 ליטר לאדם ומוצרי מזון יבשים שיספיקו למשך 72 שעות לפחות. יש להקפיד על ריענון מוצרי המזון והמים כדי שלא יפוג תוקפם.
אמצעי תאורה או פנס המופעלים על ידי סוללות.
אמצעים לקבלת התרעות ועדכונים – רדיו המופעל על ידי סוללות, ומטענים ניידים לטלפון הנייד.
תרופות וערכת עזרה ראשונה.
מסמכים חשובים וכסף מזומן – צילום או העתק אלקטרוני של מסמכים רפואיים, מסמכי זיהוי, מסמכים אישיים ומסמכים פיננסיים. כדאי לשמור את המסמכים גם מחוץ לבית לצורך גיבוי.
ציוד בהתאם למאפייני המשפחה – כמו משקפיים וציוד לתינוקות.
אחסון הציוד
מומלץ לשים כמה שיותר פריטים בתוך תיק. פריטים גדולים או כבדים במיוחד כמו בקבוקי מים ותאורת החירום יש לאחסן בצמוד לתיק.
יש לאחסן את הציוד לחירום במרחב המוגן שבחרנו בבית מראש. אם יש הכרח להחזיק פריטים מסוימים במקום אחר, חשוב לציין זאת בפני בני הבית ועל גבי התיק.
יש להכניס לשקיות ניילון אטומות פריטים שצריכים להישאר יבשים, כמו מסמכים וביגוד.
בנוסף יש לוודא הימצאות של שמיכות, דלי לצרכים במקרה של שהייה ארוכה ללא אפשרות יציאה ואמצעי הגנה דוגמת גז פלפל וסכין חדה.
מומלץ לשתף את בני המשפחה ברשימת הציוד לחירום, להציג בפניהם את תכולת התיק ואת מקום אחסונו ולוודא שכל אחד יודע להשתמש בפריטים.
תחזוקת הממ"ד
יש לוודא את תקינות החלונות והדלתות, אשר ניתנים לפתיחה ונעילה בצורה קלה ומהירה. בנוסף יש לוודא שהשליטה על פתיחת הדלת היא של היושבים בפנים ולא מבחוץ.