הסוכה שטרם פורקה ועומדת בקצה מתחם מבנה המשטרה בקריית שדה התעופה שליד מטה להב 433 מזכירה שעד אתמול בבוקר הייתה כאן אווירת חג שהופרה עם המלחמה האיומה.
אל מרכז הנעדרים בתוך המבנה זורמים כל העת בני משפחה מודאגים שמנסים לאתר פיסת מידע כלשהי על הנעדר שהחיפושים אחריו מדירים שינה מעיניהם.
"אנחנו נשמח לכל פיסה של מידע" אומרת בדמעות איריס שעקבותיה של אמה, מיכל זרבאילוב, בת ה-60, נעלמו מאז אתמול. "אנחנו מקווים לבשורות טובות" היא אמרה. מיכל הייתה בנופש באחד מישובי הדרום, חופשה שכל כך חיכתה לה כך מספרים בני המשפחה.
בחור נסער מחפש את אחותו שנעדרת, לדבריו אחות אחרת שלו נפצעה עם שני כדורים בגב.
הרבה דמעות נשפכות בכניסה ללהב 433. "אני מקבלת על עצמי לעשות מסיבת הודיה", אומרת אישה מבוגרת שהגיע לחפש את בנה. "תתפללו" היא אומרת בקול חנוק למתנדבת חרדית שמלווה את בני המשפחות.
"אני מחפש את הבן שלי, אופק", אומר למקור ראשון קובי, תושב בת ים שהגיע למרכז הנעדרים "הוא היה במסיבה ברעים, כשהתחילו האזעקות הוא אמר שהם יוצאים משטח המסיבה. בשעה 6:30 בבוקר הוא דיברנו והוא אמר 'אבא יורים עלינו'. מאז הטלפון שלו לא זמין. היינו בבית החולים סורוקה, חיכינו שיגיע לשם, פצוע אבל שיגיע. לא הגיע. היה שם עם עוד חבר וחברה, ולא יודעים מה איתם. מאז אנחנו בסיוט מתמשך".
אחריהם נכנסים עוד עשרות. צעירים ומבוגרים, חילונים ודתיים. אותם פוגשים במרכז שמפעילה המשטרה יחד עם פיקוד העורף ועובדים סוציאליים מהרשויות הסמוכות.
בכניסה למתחם דוכני כיבוד, שתיה ומאפים, שארגנו מתנדבים שהגיעו לחזק ככל יכולתם.
Video: שילה פריד
מאז נפתח המוקד, במוצאי שבת בשעה 23:00 הוא פועל ללא הפסקה ומאות משפחות כבר הגיעו. המשפחות מתבקשות להגיע עם פריט מזהה של הנעדר לצורך תיאום DNA, כאשר מגיעים בני המשפחה למרכז הם נקלטים, פוגשים עובד סוציאלי ולאחר מכן נכנסים לפגישה אישית עם גורם חקירה שמנסה לאגור את הפרטים ולבשר להם אם יש בידיו מידע על הנעדר, או מבטיח ליצור קשר כאשר יהיה מידע אמין.
סגן-ניצב שלי הרוש, מפקדת יחידת 105 אמרה "חשוב לנו להעביר כמה שיותר מידע, פתחנו את במוקד בשביל לרכז מידע בנוגע לנעדרים. אנחנו פועלים בשיתוף פעולה עם כל הגופים על מנת לרכז כמה שיותר מידע. אני יודעת שקשה לייצר סבלנות אבל היא נדרשת אנחנו מדברים על תהליך ארוך שחייבים לבצע בצורה הכי מקצועית, אסור לנו לטעות ברגעים הקשים האלו. המוקד פעיל 24/7 ככל שיהיה לנו מידע אנחנו מבטיחים שלא נשמור אצלנו אלא ניזום פניות למשפחות. כל מי שיש לו מידע, חשוב שיגיע לכאן או לתחנת משטרה קרובה לבית שלהם, קרובים מדרגה ראשונה מוזמנים להגיע להעביר דגימת DNA. מדובר בתהליך ארוך וחשוב שייקח זמן. אנחנו מספקים גם מענה טיפולי ומלויים את המשפחות שרוצות סיוע".