הכתישה הישראלית של רצועת עזה בתגובה למעשי הרצח המזוויעים של חמאס נותנת את אותותיה. תושבי רצועת עזה החלו לנוע אתמול (ג') דרומה לעבר מעבר רפיח ובכך מימשו את החשש המצרי מפני גל הגירה המונית של פליטים למצרים.
רשת MSNBC האמריקנית דיווחה הלילה שארה"ב פועלת ליצור מסדרון הומניטרי שיאפשר יציאת אזרחים מעזה לכיוון מצרים, לקראת המשך הלחימה ולאור האפשרות שישראל תערוך מבצע קרקעי ברצועה.
נשיא מצרים עבד אל-פתאח, א-סיסי הוציא הודעה לפיה "מצרים עוקבת בהתעניינות רבה אחר התפתחות המצב באזור ומזהירה מפני כך שלהסלמה הנוכחית המסוכנת עלולות להיות השלכות שישפיעו על הביטחון והיציבות באזור".
עוד הדגיש א-סיסי כי "מצרים לא תאפשר לחסל את הסוגיה הפלסטינית על חשבון גורמים אחרים", וכי "מצרים מקווה לפתור ולהסדיר את הסוגיה הפלסטינית באמצעות משא ומתן שיוביל לשלום צודק ולהקמת מדינה פלסטינית". נשיא מצרים הורה גם לשלוח שיירת סיוע הומניטרית לרצועה כדי לתמוך בפלסטינים בעקבות התקיפות הישראליות.
הניסיון לפגוע במצור שעליו הכריזה ישראל על מנת להפעיל לחץ על ארגון חמאס לשחרר את השבויים והחטופים הישראלים שבידיו, נתקל עד כה בסירוב ישראלי. גורמים מצריים הביעו מחאה על הכוונה של ישראל להעביר את הפלסטינים לסיני ובעצם להעביר את הבעיה הפלסטינית לידיים מצריות. החשש של קהיר מוביל אותה לנהל שיח עם גורמים שונים כולל כאלו שנמנעה משיחות איתם בעבר: אמיר קטאר שוחח טלפונית עם א-סיסי ודן איתו בהתפתחויות במצב בזירה הפלסטינית.
גם איראן נכנסה למעגל השיח: שר החוץ המצרי סאמח שוכרי שוחח אתמול עם מקבילו האיראני חוסיין אמיר עבדולהיאן והשניים דנו במלחמה בעזה. דובר משרד החוץ המצרי כתב שסאמח שוכרי הביע את "דאגתה העמוקה של מצרים" כתוצאה מהמשך ועוצמת התקיפות הצבאיות וההפצצות האוויריות.
לפי דיווחים, הוא אף תדרך את שר החוץ האיראני על המאמצים שעשתה מצרים לצמצם את ההסלמה ולהשיג שקט, כמו גם את המאמצים המצריים הבלתי נלאים לספק סיוע הומניטרי וסיוע דרך מעבר רפיח למרות ההפצצות הישראליות על אזורים בצד הפלסטיני שלו. שר החוץ גם הזהיר מפני הרחבת היקף הסכסוך המתמשך באופן שמאיים על יציבות האזור ועל ביטחונם של המצרים באזור. שר החוץ האיראני מצדו הביע את הערכת ארצו למאמצים שעשתה מצרים, במיוחד בתמיכה בעניין הפלסטיני ובמתן סיוע הומניטרי לפלסטינים.