בזמן שממשלת ישראל הכריזה כי לא תאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה, במצרים חוששים מפני נהירה המונית למעבר רפיח. הצבא המצרי הציב כוחות ברפיח ופרס מחדש חיילים וכלי רכב צבאיים בתוך העיר ומסביב למעבר הגבול. כמו כן, נערכו טיסות רציפות של כלי טיס מצריים מעל מעבר רפיח.
במסיבת עיתונאים שקיים שר החוץ המצרי סאמח שוכרי עם מקבילו האיטלקי, הוא הביע את עמדת מצרים שלפיה מעבר רפיח ייפתח לסיוע הומניטרי, כשבמקביל תימנע הגירה המונית לכיוון מצרים ואירופה.
"מצרים ממשיכה לשמור על מעבר רפיח פתוח כדי להעביר סיוע הומניטרי, מזון או תרופות, ותמשיך להעביר כל סיוע הומניטרי לאחיה הפלסטינים". הוא הוסיף כי "חוסר היציבות האזורית מעודד הגירה של פליטים למקומות בטוחים במצרים ובאירופה".
עבדאללה מלך ירדן שיגר למצרים מטוס צבאי ובו סיוע הומניטרי שיועבר לרצועת עזה דרך מעבר רפיח. דובר משרד החוץ הירדני, סופיאן אל־קודה, אמר: "בתיאום עם מצרים, הסיוע הזה יועבר לאחינו בעזה דרך מעבר רפיח". הוא הודה למצרים על התיאום ועל שיתוף הפעולה שהקלו על העברת הסיוע הירדני לעזה, "בעוד הממלכה ממשיכה להושיט יד מסייעת לאחינו הפלסטינים".
בנוסף למטוס שיגר מלך ירדן מסוק לרמאללה שהביא לעמאן את אבו־מאזן, מאג'ד פארג' וחוסיין א־שייח'. היום צפוי אבו־מאזן לקיים בירדן שיחה עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן. במקביל סגרה ירדן את גשר חוסיין למעבר פלסטינים לשטחה, ופרסה כוחות בסמוך לגבול עם ישראל.
הזוועות שביצע חמאס בשבת האחרונה הצליחו לזעזע גם מדינות ערביות. בחריין פרסמה הודעה שבה גינתה את התקיפות בעזה ואת "חטיפת האזרחים מבתיהם והחזקתם כבני ערובה", הביעה את תנחומיה למשפחות הקורבנות ואיחלה החלמה לפצועים. בהודעת משרד החוץ הבחרייני נאמר כי יש "לעצור את ההסלמה ולהימנע מהאלימות המאיימת על הביטחון והיציבות האזוריים, שתביא לתוצאות קשות בכל האזור".
גם באיחוד האמירויות גינו את מעשי הזוועה של חמאס. משרד החוץ האמירותי מסר כי "התקיפות של ארגון חמאס נגד ערים וכפרים ישראליים הסמוכים לרצועת עזה מהוות הסלמה מסוכנת וגסה". הם שלחו ניחומים למשפחות הקורבנות, והדגישו את הצורך של אזרחי שני הצדדים ליהנות מהגנה מלאה על פי המשפט ההומניטרי הבינלאומי, ולא לשמש יעד לתקיפה בסכסוך.
בהצהרתו קרא משרד החוץ של איחוד האמירויות לנקוט בכל המאמצים הדיפלומטיים כדי למנוע עימות אזורי רחב יותר, והדגיש כי על הקהילה הבינלאומית להישאר איתנה מול המעשים האלימים, המנסים להפריע למאמצים האזוריים המתמשכים. "אנו מכוונים לדיאלוג, שיתוף פעולה ודו־קיום".
יורש העצר הסעודי מוחמד בן־סלמאן התייחס גם הוא למתרחש בעזה ואמר כי "הממלכה עושה מאמצים אזוריים ובינלאומיים בלתי פוסקים כדי לעצור את ההסלמה המתמשכת". בשיחת טלפון עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, איתו הוא מקדם סיוע הומניטרי לרצועה, אמר בן־סלמאן כי יש "לעצור את המתקפה הישראלית על רצועת עזה". הוא ציין כי "עמדתה האיתנה של סעודיה היא תמיכה במטרה הפלסטינית, להשיג שלום צודק ומקיף".
איראן מצידה שיגרה הודעת תמיכה בחמאס. במקביל לנאומו של נשיא ארה"ב, להגעתה של נושאת המטוסים ג׳רלד פורד ולביקורו של מזכיר המדינה האמריקני בישראל, פתח שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, בסבב ביקורים בעיראק, סוריה ולבנון. זמן קצר לפני ביקורו בדמשק תקפה ישראל את שדות התעופה של חלב ודמשק, כך על פי מקורות ערביים, והשביתה את נתיבי התעופה הסורית.
בלבנון מביטים בתגובתה החריפה של ישראל בעזה ומביעים חשש מפני הצטרפות למערכה. חברי פרלמנט במדינה הביעו חשש מהעובדה שחיזבאללה ואיראן הם שמחליטים על גורל המדינה. בחיזבאללה הזהירו כי הגעת נושאת המטוסים האמריקנית עשויה לדרדר את המצב באזור.