עובדי רווחה תושבי הדרום גילו כי עליהם להיפגש עם שני מחבלי חמאס קטינים שנתפסו לאחר שהשתתפו במתקפת הטרור ומעשי הרצח ביישובי הנגב המערבי, ואף להגיש לבית המשפט תסקיר בעניינם. שני המחבלים נתפסו על ידי כוחות הביטחון יחד עם עוד עשרות רבות של מחבלים נוספים, אך למרות זאת חוק הנוער בישראל מחייב לערוך איתם מפגש של קצין מבחן, בדומה לכל קטין שעבר עבירה.
נכון לעכשיו המחבלים מוחזקים במעצר בכלא עופר, אך מאחר והם נתפסו באזור הדרום כל ההליך יתבצע שם. כך יוצא שעובדי משרד הרווחה שמתגוררים בדרום, וחלקם אף ביישובי הנגב המערבי שנפגעו במתקפת הטרור על ידי אותם מחבלים, ייאלצו באופן אבסורדי לטפל במחבלים הרצחניים ולהשקיע בהם משאבים וזמן.
גורמים משפטיים אמרו למקור ראשון כי ישנם כלים יצירתיים להתמודדות עם הסיטואציה החריגה, אך זה עניין של החלטת המערכת ולהבנה שלה שמדובר במצב מלחמה ולא בפעולת טרור "רגילה". אחד הכלים האפשריים הוא להעביר הוראת שעה שתאפשר להתייחס למחבלים קטינים באותו אופן בו מתייחסים למחבלים בגירים, ולהתאים את ההליך למצב בו המדינה שרויה במלחמה.
ברשויות השונות מבינים שמדובר באבסורד, אך בינתיים הפרקליטות, המשטרה ומשרדי הממשלה מגלגלים את האחריות מאחד לשני.
שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי שרתח על המקרה אמר למקור ראשון: "נדהמתי לשמוע על החלטת הפרקליטות להטיל על משרד הרווחה לבצע תסקיר מבחן למחבלים קטינים חיות אדם שנעצרו לאחר שנכנסו לישראל בעיצומו של החג, טבחו באכזריות ולקחו בשבי ילדים תמימים על לא עוול בכפם. הנחתי את הגורמים במשרדי לא לשתף פעולה עם הנחיה זו בשום פנים ואופן. לא מגיע לחיות האדם האלה שום שירות סוציאלי ממדינת ישראל. הם צריכים להירקב בכלא עד סוף חייהם".
בפרקליטות מיהרו להבהיר שלא מדובר בהחלטה שלהם, אך מנגד גם לא הסתייגו מהאמירה העקרונית של שר הרווחה נגד ביצוע התסקיר למחבלים: "הטענה כאילו הפרקליטות החליטה להטיל על משרד הרווחה לבצע תסקיר מבחן למחבלים קטינים היא חסרת כל שחר. הפרקליטות מעולם לא הוציאה הנחיה שכזו, וצר לנו שהשר מרגי לא טרח לבדוק את הדברים בטרם הוציא את הודעתו השגויה".