לפני שבוע, ממש בלילה שבין שבת לראשון, החליט איצי קמפינסקי – מייסד ומנכ"ל חברת יו-מוב (UMOOVE) שפיתחה את אפליקציית "מיינד ריסט" המתמחה בטיפול בחרדה, לחץ ודיכאון דרך מעקב עיניים, לבקש מהמתכנתים; של החברה לסייע בהפיכת האפליקציה לחינמית בישראל, זאת במטרה לסייע בהתמודדות הנפשית בימים אלו בארץ, בעקבות המלחמה בעזה. הוא לא האמין שההתגייסות תיהיה כל כך גדולה, עד כדי כך ששאנשיו קמו באמצע הלילה, נסעו למשרדי החברה ונרתמו למשימה מיד.
בשבוע שחלף, מאז הפכה "מיינד ריסט" לחינמית בישראל, קרוב ל-2,000 ישראלים כבר הורידו את האפליקציה והחלו להשתמש בתכניות שלה להפחתת לחץ וחרדה במשך כל שעות היממה. כעת מספר קמפינסקי, כי עבורו מדובר בתרומה למערכה הצבאית.
"מיד עם צאת השבת ביומה הראשון של המלחמה, קיבלתי המון הודעות מהשותפים שלי באנגליה וחשבנו מה אפשר לעשות. החלטנו לפתוח את האפליקציה שתהיה חינם לגמרי לכל תושבי ישראל. השאלה היא לא מי צריך את זה, אלא מי לא צריך את זה. כולם זקוקים לסיוע בלחץ ובחרדה בימים אלו, ולכן החלטנו לאפשר את פתיחת האפליקציה ללא תשלום", אומר קמפינסקי ומבהיר כי האפליקציה תישאר חינמית גם אחרי המלחמה, "זאת התרומה שלנו למצב".
חברת יו-מוב פועלת משנת 2010, והיא הראשונה בעולם אשר יצרה תוכנה למעקב עיניים שמתבססת על המכשיר הביתי – טלפון נייד או מחשב אישי, ללא שום חומרה נוספת. לפני כארבע שנים, נוצר קשר עם החברה של המטפל הבריטי מאט האדסון, שפיתח שיטת טיפול ייחודית בעזרת העיניים, וטיפל באמצעותה ב-25 השנים האחרונות באלפי אנשים עם מגוון בעיות, בעיקר נפשיות.

"השיטה שלו מדהימה והביאה תוצאות יפות, אבל לא הייתה לו היכולת להעביר את זה הלאה וללמד אחרים, כי זה התבסס על החוש הטבעי שלו", אומר קמפינסקי. הוא מספר כי בעקבות הרצון ללמד מטפלים נוספים ולהגדיל את מעגל המטופלים באמצעות השיטה, עלה להאדסון הרעיון להתחבר לטכנולוגיה ובכך להפיץ את הבשורה לציבור הרחב, וכך הצטלבו דרכיהם. החיבור בין יו-מוב להאדסון הולידה את אפליקציית "מיינד ריסט" שמתבססת על השיטה אותה פיתח.
לאפליקציה יש שני מסלולים: הראשון הוא טיפול מיידי, "ריסט מהיר", שנמשך דקה וחצי, ומטרתו להוריד דופק באופן מהיר – מעין עזרה ראשונה. המסלול השני כולל שש תכניות, שבכל אחת מהן יש עשרה שלבים, כשכל טיפול יומי נמשך שתי דקות בשעה קבועה. בתכניות יש טיפול בחרדות, בנדודי שינה, טראומה, דיכאון ועוד.
האפליקציה נעזרת בסאונד דרך אוזניות, ודרך המצלמה שקולטת את תנועות העיניים וכך היא מצליחה לטפל בצורה מיטבית. "אנחנו מקבלים תגובות מדהימות", אומר קמפינסקי ומראה מספר תגובות של משתמשים. "זאת אחת האפליקציות הכי מטורפת שנתקלתי בה. היו לי כמה ספקות אבל זה באמת עובד", משתף אחד המשתמשים שביקש להמליץ על "מיינד ריסט" ליוצאי צבא עם פוסט טראומה.
האפליקציה פועלת בעיקר באנגלית אבל יש לה גרסה בעברית שהורחבה כעת לאור המלחמה, ומי שיבחר להשתמש בשירותי האפליקציה, יגלה עם פתיחתה את ההודעה הבאה: "מיינד ריסט עומדת לצד ישראל – בעקבות המצב בישראל, והאנשים הרבים הסובלים כעת מחרדות וטראומה. מיינד ריסט פתוח לשימוש חינמי לתושבי ישראל (בעברית ובאנגלית). נא שתפו את האפליקציה ועזרו לנו להגיע לכל מי שזקוק לה".