בניגוד למלחמות ישראל שהתרחשו בעבר, בשנת 2023 ישנם כלים חדשניים רבים היכולים לסייע לישראלים בעורף בהתמגנות כנגד איומים ביטחוניים. בין אם זה ברשתות החברתיות, באתרים השונים, בטלוויזיה או ברדיו, ערוצי תקשורת רבים מציעים בשגרה ובחירום התרעות "צבע אדום" לתושבים יחד עם עדכונים שוטפים.
הפלטפורמות רבות ומגוונות. הן מתאימות למי שרוצה להיות עם יד על הדופק אך גם למי שמעדיף לקבל רק מידע חיוני ולא מעבר. מבין ההיצע הרב, אספנו את הכלים העיקריים דרכם תוכלו להתעדכן במידה ויש התרעה באזור מגוריכם או בכל הארץ, 24 שעות ביממה. ומה לגבי מי ששומר שבת? אל דאגה, יש פתרון גם לזה.

המוסמך: אתר פיקוד העורף
פיקוד העורף הוא הגורם הרשמי, המדיני והצבאי האמון על ההתרעות השונות, בין אם מדובר בירי טילים, חדירת כלי טיס, רעידת אדמה או כל איום אחר על העורף. בעולם רווי בדיווחים כוזבים או לא מאומתים, מומלץ בראש ובראשונה להתעדכן מגורם מוסמך ואמין ככל האפשר ולכן לא מפתיע שישראלים רבים מעדיפים להישאר נאמנים למקור הנ"ל. את העדכונים תוכלו לקבל באפליקציה, באתר או ברשתות החברתיות השונות. במידה שתתקינו את היישומון, תוכלו לשנות את השפה מעברית לאנגלית, ערבית או רוסית וגם לקבל התרעות והנחיות מצילות חיים באמצעות הבהוב של הפנס במכשיר הטלפון, במקרה שההתרעה היא באזור מגוריכם. יש עוד המון אפשרויות והגדרות שנועדו לסייע למשתמש והן מפורטות בדף הבית באתר.

השקט: ערוץ הטלגרם "כומתה"
רוצים לקבל עדכונים שוטפים על ההתרעות בארץ, אבל קול ההתראות בטלפון מקפיץ אתכם על מקומכם? הטלגרם של כומתה הוא כנראה הפתרון לבעיה. הבוט שהקימו מייסדי האתר "כומתה" פועל כבר שנים רבות בכדי לספק מידע ישיר ומהימן על כל התרעת צבע אדום שהופעלה ברחבי הארץ, כהודעה בחשבון טלגרם. כל התוכן נלקח ישירות מערוצי פיקוד העורף ולכן הוא נושא עמו חותמת אמינות. להודעה שמספרת היכן הופעלה ההתרעה מצורפת גם תמונה של המיקום המדויק וכך תקבלו את מלוא המידע, בדרך הרגועה ביותר, באופן יחסי כמובן. את ההתרעות של "כומתה" תוכלו למצוא גם ברשתות החברתיות פייסבוק ואינסטגרם.
המקפיץ: אפליקציית חמ"ל
האפליקציה הבאה אינה מומלצת עבור מי שנמצא כרגע במצב נפשי מתוח או בלחץ כללי. זאת כיוון שמדובר באפליקציה שלא מפסיקה לספק עדכונים על כל המתרחש בארץ מבחינה ביטחונית ובכלל. חמ"ל היא למעשה גוף חדשותי מהיר מאוד, עם צוות כותבים ענק שלא מפספסים אף ידיעה. זה יכול להיות יתרון ענק במצב חירום ביטחוני אך חיסרון משמעותי למי שלא מצליח להתמודד עם השטף. בזמן התרעת צבע אדום האפליקציה תופעל ותתריע. במידה ותעדיפו לשנות את צליל ההרתעה, להגדירו כך שיופעל רק באזור מגוריכם או לבטל אותו לגמרי, תוכלו לעשות זאת בקלילות דרך דף ההגדרות.

מהצד: "צופר"
עובדים מהבית או מבלים זמן רב מול מסך המחשב? במקום להציץ כל רגע בטלפון הנייד או לבדוק שוב ושוב את אתרי החדשות כדאי שתכירו את אתר "צופר". ברגע שתפתחו את האתר תוכלו לבחור האם לקבל חיווי קולי שיקריא את האזורים בהם הופעלה ההתרעה, לקבל התרעות שיקפצו לשולחן עבודה בזמן העבודה שלכם או לשמוע צליל התרעה. בנוסף תוכלו להוסיף את צופר כתוסף לכרום וכך הוא יופעל גם במידה ותסגרו את האתר בטעות. האתר מבהיר כי בראש ובראשונה יש להקשיב להנחיות והתרעות פיקוד העורף, אשר הן מצילות חיים.
לשומרי השבת
כולנו רוצים שהמלחמה הנוכחית תיגמר כמה שיותר מהר ובד בבד מסיקים כי היא עלולה להימשך מספר שבועות לא מבוטל, בהם ככל הנראה יהיו מספר שבתות שילוו בהדי יירוטים וקולות אזעקה. הנחיות רבות יצאו מפי רבנים שהסבירו כיצד יש לנהוג במהלך השבתות מבחינת שימוש בטלפונים החכמים או בטלוויזיה. הרוב המוחלט מסכים שהאפשרות הטובה ביותר היא שימוש ב"גל שקט" של רדיו או ערוצי טלוויזיה.
בימי חול, אותם ערוצי הרדיו פשוט עוצרים את השידור באותו הרגע ומודיעים על האזור בו נדרשים התושבים להיכנס למרחבים המוגנים. הגל השקט עובד על אותו עיקרון, אלא שבין התרעה להתרעה אין כלל שידורים או תכניות וכך אווירת השבת אינה נפגמת. אלו הם כלי התקשורת המזמינים את ציבור שומרי השבת להאזין או לצפות בהם כהלכה, בהנחה שלא יתבצעו שינויים עד לשבת הקרובה:

גל שקט ברדיו
רדיו קול ברמה: 92.1, 105.3, 105.7 107.6 FM
רדיו קול חי: 92.8, 93, 102.5FM
רדיו גלי ישראל: 89.3, 94, 106.5 FM
רדיו דרום: 101.5 FM
מורשת: 90.5, 90.8, 92.5, 100.7 FM
גל שקט בטלוויזיה:
ערוץ 14 יפעיל גל שקט. בזמן השבת ישהה בערוץ צוות שידור מיוחד שיעלה לשידור במקרה הצורך.