959 חללים הגיעו למחנה "שורה" הסמוך לרמלה, שם מתבצעת המלאכה הקשה של זיהוי גופות הנופלים והנרצחים מהטבח והמערכה הקשה בעוטף עזה בשבת שעברה. על פי הערכות הגורמים הצבאיים, במערכה כולה נפלו ונרצחו כ-1,300 חיילים, שוטרים, אנשי מערכת הביטחון ואזרחים. מפסטיבל המוזיקה ברעים הוצאו כ-260 גופות נרצחים, כך מסרו בזק"א בשבוע שעבר.
מתוך הגופות שהובאו למחנה שורה לזיהוי, זוהו 504 חיילים ואזרחים. 297 עדיין מוגדרים נעדרים, 158 הועברו למכון לרפואה משפטית באבו כביר. בסך הכל הונפקו 514 רישיונות קבורה, כך מסר שר הפנים משה ארבל בדיון בוועדת הפנים של הכנסת. "אלו מספרים קשים מאוד, ומצבים קשים מאוד".
במקביל בני משפחה של חטופים בעלי אזרחות זרה הגיעו לוועדת העלייה והקליטה. ג'נפיר מסטר, בת הזוג של אנדרי שנחטף לעזה סיפרה כי עלה לארץ לפני כשנה וחצי מרוסיה. "היה בטוח שפה יכול לנשום לרווחה בתור יהודי במדינת ישראל וללא פחד. הוא היה כאן לבד, הכרתי אדם מדהים, חיובי, המשפחה שלו נשארה שם, ככה שיש לו בארץ אותי וכמה חברים. אנחנו נלחמים למענו למצוא אותו, בשביל להשמיע את הקול של המשפחה ולא רק שהוא יחזור אלי. הם נמצאים בחוסר אונים, זה נורא. אני רוצה שהוא יישמע בתור אזרח ישראלי". בתור אזרח רוסי לא חושבת שיקבל סיוע, לכן אני פונה אליכם. זה כבר עשרה ימים בלי ידיעה, זה מאד קשה לי ולכל המשפחות של החטופים והנעדרים, החיים באי ודאות נוראיים".
ג'ון גולדברג, אבא של הרש (אזרח אמריקאי) שחטוף בעזה סיפר: "הוא היה בפסטיבל המוזיקה, נכנסו לא מעט אנשים למיגונית, משלושה עדים אנחנו יודעים שהיה הרבה ירי, רימונים, בלגן והוא נפצע ביד. ב-9 בבוקר הוציאו את הבן שלנו ועוד כמה אנשים, אנחנו מבינים מהעדים, שהעלו אותו לטנדר ומאז אנחנו לא יודעים כלום". הוא דרש הגעה של טיפול רפואי לבן שלו. "אנחנו רוצים לקבל מידע אבל יש לי עוד בקשה אחת ספציפית ברורה: יודע שהוא זקוק לטיפול רפואי מיידי, אם הוא עוד חי. אני בקשר כל יום עם הצלב האדום והוא אומר לנו שאין לו מה לעשות כי אין לו כל גישה בכלל לחטופים. איך ביום העשירי אין חמישים מדינות בעולם שדורשות להכניס את הצלב האדום למי שזקוק לטיפול רפואי באופן מיידי?"
הדיון בוועדת הפנים בראשות ח"כ יעקב אשר נערך על סיוע לרשויות המקומיות והאזוריות בדרום להתמודדות עם הלחימה, תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון התפרץ: "אני צועק כבר שבע שנים ולצערי לא סיפקו את הסחורה מי שהיה צריך לספק את הסחורה, ואני מדבר על כולם כולל כולם. אח"כ נבוא חשבון עם מי שצריך. אני בכל יום הולך להודיע למשפחות על נרצחים או למשפחות שבתים שלהם נחרבו.
הוא ציין כי העיר אשקלון היא המטווחת ביותר, כאשר 1,100 רקטות נורו לעיר. "אלפי פגועים ונפגעי חרדה שהמדינה לא יודעת לטפל בהיקפים קטנים, אז כל שכן בימים שאחריי המלחמה. אם אני מגיע לשר אוצר והוא אומר לי שאני מקבל 5 מיליון, אני אומר לכם שזאת טיפה בים. הוצאתי עד עכשיו 20 מיליון שקלים על אפודים לחיילים ששלחתם אותם אצלי לקרב, על כלים לשוטרים, ומספק ציודים למשטרת ישראל. אני מוריד ציודים לחטיבה של חיילים ללא מתקנים כי אנחנו במלחמה".
השר ארבל השיב לגלאם: "אני מתחייב עכשיו להעלות את סוגיית אשקלון בקבינט. אנחנו מחויבים לשלטון המקומי ולמועצות האזוריות ולא נישן עד שניתן מענים לשלטון המקומי לטובת התושבים".