שר החינוך יואב קיש הגיע הבוקר (שני) לדיון מיוחד בוועדת החינוך של הכנסת בנוגע להיערכות המשרד ומערכת החינוך למלחמה בעזה, זאת במקביל לחלוקה של כ-5,000 מחשבים ניידים לתלמידים שפונו מאזורי הקרבות למוקדים השונים ברחבי הארץ. בנוסף, המשרד מאפשר למנהלי ומנהלות בתי הספר לעשות שימוש במחשבים הניידים הקיימים בבתי הספר, ולחלק אותם לתלמידים בהתאם לצורך.
"אם נצטרך ניכנס גם בחיזבאללה, אין לנו אינטרס כזה, אנחנו לא מחפשים את זה אבל הם צריכים לדעת שנגיב בכוח לכל התגרות מצידם", אמר שר החינוך והבהיר: "בכל מה שקשור לתושבי העוטף מדובר באירוע של חודשים רבים, לא יודעים מתי הם יחזרו לבתיהם. צריך לוודא שכשהם חוזרים אין דבר כזה שנקרא חמאס וג'יהאד איסלאמי, יש פה מסר מאוד ברור, אחרת הם לא יחזרו ואני לא יודע אם אני רוצה לחיות במדינת ישראל כזו".
בגרויות החורף יידחו בחודש אחד לפחות, כך לפי משרד החינוך, ובדיון שנערך היום, הסביר השר כי המחשבה על כך הגיעה דווקא כשביקר תלמידים מנתיב העשרה שפונו לקריית יערים יחד עם משפחותיהם: "ישבתי עם הנערים והם שאלו אותי מה יהיה עם הבגרויות והאם זה ישפיע על העתיד שלהם". בעקבות המפגש עם התלמידים, קיים השר דיון במשרד החינוך ממנו עלו מספר נקודות: "דחייה של מינימום חודש בבגרויות. יהיה מתווה אחיד לכל המדינה ויהיו בו הקלות רבות. מין מתווה קורונה. מי שנפגע באסון, כמו ילדי העוטף, יקבל מענה אישי. ילד בבית שאן, למשל, יעשה בגרות בסדר גודל אחר, בשונה מתלמידי כיתתו".

"עצרנו את כל הפעילויות והתקציבים שאינם קשורים למצב החירום. המשרד מרוכז אך ורק בלחימה. התקציבים הולכים למפונים, תלמידי העוטף והרשויות. בניגוד לכתוב בעיתונים, והשקרים המוחלטים שאני רואה – גם שר האוצר מסונכרן באופן מלא עם זה, ויש הבנה ברורה שהמשימה המרכזית היא לתת מענה לצורכי הלחימה", הבהיר השר קיש.
"אני רואה בחזרה לשגרת חירום יעד חשוב לחוסן החברתי והלאומי שלנו, חשוב לעשות את זה ברגישות, עקב בצד אגודל. להבין שיש מורים במצב קשה מאוד. זה לא קורונה, נכון שיש למידה מרחוק אבל אם יש מורה שמרגיש שהוא לא מסוגל לשבת מול כיתה, הוא לא יעשה את זה. אנחנו לא רוצים לראות מצב שגננת מגיעה לגן ולא מצליחה להחזיק. אנחנו עושים את זה רק עם אנשים שאנחנו רואים שיכולים לתפקד. וזה בלי קשר לבעיות הפיזיות".
השר קיש התייחס למצב ילדי החינוך המיוחד, שאחרי חופשת חגים בת שבועיים, המשיכו ליותר משבוע של לחימה וכל זה ללא מסגרות. "אנחנו מנסים לעזור פה. גם במקומות שעוד אפשר, אם יש גן מוגן, ואומרים לגננת תבואי אבל בעלה במילואים ויש לה תינוקת בבית – היא לא תבוא. אז הכול מנוהל כדי לתת מענה לעובדי הוראה כמו שעושים לעובדי חירום נדרשים במשק".
"אנחנו נחזור לעוטף עזה, זה ייקח חודשים ולכן בונים מתווה ארוך טווח עם מענה לילדים. איך זה יקרה אני עדיין לא יודע. אנחנו מגבשים את זה עכשיו יחד עם הקבינט החברתי-כלכלי ומינהלת החירום שהוקמה. אתגר ארוך טווח נוסף הוא של הפגיעות הנפשית והחוסן האישי של כל מדינת ישראל. אנחנו כולנו נהיה בפוסט טראומה ויהיו ילדים רבים שנצטרך לתת להם מענה", סיכם השר.