מחיר ביקור התמיכה של נשיא ארצות הברית בישראל, הוא דרישה אמריקנית לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי.
הלילה השתתף מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, המבקר בישראל, בפגישה ארוכה של קבינט המלחמה (שבו כזכור יושבים נתניהו, גלנט, גנץ וכן רון דרמר וגדי איזנקוט כמשקיפים). במהלך הפגישה שנמשכה למעלה משבע שעות והסתיימה לפנות בוקר, דנו גורמים ישראלים ואמריקנים באפשרות הכנסת ציוד לעזה ויצירת "אזורים בטוחים" בתוך הרצועה עבור אזרחים פלסטינים, כך אמר בלינקן.
מחר (ד') יגיע נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן לביקור בן כמה שעות בישראל, שלאחריו ימשיך לביקור בירדן. שם הוא צפוי להיפגש מלבד הירדנים גם עם נשיא מצרים א-סיסי ועם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן. בלינקן אמר הלילה כי מדובר בביקור תמיכה משמעותי בישראל, שלו כמה מטרות: הן להביע שוב את הסולידריות האמריקנית עם ישראל, שנית, להדגיש למדינות וגורמים באזור שאל להם לנצל את המציאות הנוכחית כדי להצטרף למלחמה כנגד ישראל, שלישית, הנשיא מגיע כדי לפעול למען שחרור בני הערובה, רביעית לקבל תדרוך על מטרות המלחמה והאסטרטגיה של ישראל. וחמישית – "הנשיא ישמע מישראל כיצד תנהל את פעולותיה באופן שימזער את הנפגעים האזרחיים ויאפשר סיוע הומניטרי לזרום לאזרחים בעזה באופן שאינו מועיל לחמאס".
בלינקן טען כי ניתן לפעול כך שציוד שיוכנס לא ייפול לידיו של ארגון הטרור הרצחני חמאס. "לפי בקשתנו, הסכימו ארה"ב וישראל לפתח תוכנית שתאפשר לסיוע הומניטרי ממדינות תורמות וארגונים רב-צדדיים להגיע לאזרחים בעזה – ורק להם – לרבות אפשרות ליצור אזורים כדי לעזור לשמור על אזרחים מפני פגיעה. חיוני שהסיוע יתחיל לזרום לעזה בהקדם האפשרי", אמר מזכיר המדינה. הוא הוסיף כי ארה"ב שותפה לדאגה של ישראל כי "חמאס עלול לתפוס או להשמיד סיוע הנכנס לעזה או למנוע ממנו להגיע לאנשים הזקוקים לו. אם חמאס יחסום בדרך כלשהי את הסיוע ההומניטרי מלהגיע לאזרחים, לרבות באמצעות תפיסת הסיוע עצמו, אנחנו נהיה הראשונים לגנות אותו ונפעל למנוע את הישנותו". אולם, לא נראה כי גינוי אמריקני הוא בעל השפעה כלשהיא על ארגון הטרור הרצחני. כך למשל, דיווחה אתמול סוכנות האו"ם אונר"א בחשבון הטוויטר שלה על גניבה של מכליות סולר וציוד רפואי ממחסניה, ולאחר מכן מחקה את הציוץ וטענה כי מדובר ב"פרסומים ברשתות החברתיות".
אתמול הכחישו בסביבת ראש הממשלה כמה פעמים את הכוונה להכניס סיוע הומניטרי לעזה, שיפגע הן בלחץ המופעל על חמאס שמחזיק אצלו לפחות 199 בני ערובה, וכמובן יתקבל בכעס ותסכול גדול בדעת הקהל הישראלית, לאחר הזוועות הבלתי נתפסות שחוללו מחבלי חמאס ותושבי עזה – ביישובי הדרום. "ישראל לא הסכימה לתת שום סיוע הומניטרי לחמאס. אנחנו במלחמה וממשיכים בכל העוצמה – עד לניצחון", טענה לשכת ראש הממשלה אתמול בצהריים.
כאמור – בנוסף ללחץ בנוגע להכנסת סיוע, האמריקנים מעלים גם את סוגיית היום שאחרי. ביידן אמר אתמול בריאיון כי תהיה זו "טעות גדולה" עבור ישראל לכבוש מחדש את עזה. לדבריו, יש להוציא משם את חמאס – שלדבריו לא כל הפלסטינים מזדהים עמו. אולם אל לישראל לשלוט בעצמה בעזה.
גם בכל הנוגע לבני הערובה, העובדה כי ישנם בעלי אזרחות אמריקנית בין החטופים – אמנם גורמת לסוגיה להפוך לאישית עבור ארה"ב אולם גם מגבירה את הלחץ הרשמי של הממשל וכן בדעת הקהל האמריקנית להביא לשחרורם, כולל באמצעות משא ומתן עם גורמים שיתווכו מול חמאס.