נציגות ערוץ אל ג׳זירה הקטארי בישראל תיסגר. שרי הממשלה אישרו הבוקר (ו') את נוסח תקנות לשעת החירום שתואמו עם היועצת המשפטית לממשלה. הסגירה תהיה בתוקף לתקופה של חודש ימים עם אפשרות להארכה, באישור שופט.
את ההצעה קידם מפרוץ המלחמה שר התקשורת שלמה קרעי, בשל ההטייה של הערוץ הקטארי נגד ישראל באופן מובהק ותמיכתו בטרור החמאסי הרצחני. לדברי קרעי, הוצגו הוכחות כי אלגז'ירה מסייעת לאויב, משדרת תעמולה בשירות החמאס בערבית ובאנגלית לצופים בכל העולם, ואף מעבירה מידע רגיש לאויבנו. משמעות ההחלטה היא אפשרות לסגור ערוצים, להחרים ציוד ולשלול תעודות עיתונאי של כאלו הפוגעים בביטחון המדינה בשעת מלחמה.
בתקנות שעת חירום נכתב על מניעת פגיעה בביטחון המדינה על ידי גוף שידורים זר, שמתקיימים לגביו התנאים הבאים: עיקר שידוריו אינו בשפה העברית ולא משודר מישראל. בתקנות נאמר כי למניעת פגיעה בביטחון המדינה "אם שוכנע שר הביטחון כי שידוריו של ערוץ זר המשדר בישראל פוגעים באופן ממשי בביטחון המדינה, רשאי שר התקשורת בהסכמת שר הביטחון ובאישור ועדת שרים: להורות לספק תכנים על הפסקת שדיור הערוץ, על סגירת משדרי הערוץ ותפיסת מכשירים.
ההחלטה בתוקף לחודש כל פעם, באישור שר הביטחון והקבינט המדיני בטחוני. במקביל נשיא בית משפט מחוזי או סגנו ידונו בתוך שלושה ימים מיום כניסתה לתוקף של ההוראה אם לאשר אותה, לבטל אותה או לקצוב את תקופתה.
ביום שני טען קרעי כי היועמ"שית גלי בהרב מיארה מתנגדת לסגירת הערוץ. "כבר שבוע שלם שאני מביא לידי היועמ״שית את חוות הדעת התומכות של כל גורמי הבטחון בישראל בעד סגירת התחנה תומכת הטרור הזו", כתב. "אחרי מאמצים אדירים, עבור הליך שברור לכל בר דעת שצריך לבצע, מה אומרת כעת בהרב מיארה, תוך כדי שהיא כופה על היועמ"שית של המשרד שלי לכתוב זאת? שיש מניעה חוקתית להעביר את התקנות שסוגרות אל אלג'זירה". בהמשך, כאמור, הגיעו במשרד המשפטים לסיכום עם היועמ"שית בנושא.