בפעילות משותפת של משטרת ישראל, צה"ל, משרד הבריאות, המכון הפתולוגי לרפואה משפטית, וארגוני מתנדבים בתחנת ריכוז החללים במחנה שורה, בסיס הרבנות הצבאית, נמשך גם היום (ב') מאמץ הזיהוי של קרבנות הרצח ההמוני מתחילת הלחימה.
עד שעות הבוקר, זוהו בתחנת ריכוז החללים 780 חללים, שמהווים כ-83 אחוז מהאזרחים שנרצחו במערכה ושגופותיהם הובאו לזיהוי. עד כה, הועברו לקבורה 680 חללים.
ביום חמישי שעבר החלו ביישובי עוטף עזה מסעות הלוויות, במסגרתם נקברים בזה אחר זה הנרצחים בטבח שביצעו מחבלי חמאס בשמחת תורה.
בקיבוץ בארי בלבד, הובאו אתמול למנוחות 17 מחברי הקיבוץ שנרצחו בטבח.
בבית העלמין בשפיים הובאו אתמול למנוחות טובה וארן גורן ז"ל, אם ובת שנרצחו בביתן בכפר עזה. אחותה של ארן, נועה פורד, ספדה לה אתמול: "העולם הפסיד קרן אור, כולם קראו לה לוחמת הצדק הגדולה. היא תמיד הגנה על חלשים ונכנסה ללב של כל מי שפגש בה וראה אותה".

ישנן לוויות שמצוינות בקוד לבוש בהתאם לרצונו או לאורח חייו של המנוח, מחוות פרידה ייחודית וכואבת. כך היה בהלווייתו של עומר חרמש ז"ל, מהנרצחים בכפר עזה שהובא למנוחות בקבורה זמנית בבית העלמין בשפיים. מבעוד מועד התבקש הקהל להגיע בלבוש אדום, שכן עומר היה אוהד של הפועל תל-אביב. בנוסף למכריו, הגיעו להלוויה גם אוהדי הקבוצה שחשו קרבה ורצון ללוות אותו.
בקשה מיוחדת הייתה גם בהלווייתה של סמל ירין מארי פלד ז"ל, חובשת קרבית ותושבת קיבוץ בארי, שנפלה בקרב על מוצב נחל עוז. לפני שנפלה בקרב, ירין – שהייתה מתנדבת ותיקה במד"א – השאירה פתק ובו בקשה שאם לא תחזור, ברצונה שיבואו להלווייתה מתנדבי מד"א לבושים במדי הארגון, וכך היה. אתמול אחר הצהריים התקבצו בסביון עשרות אופנועים צהובים ומתנדבים בחולצות לבנות עם סמלי מד"א כדי לכבד את ירין בדרכה האחרונה.
כך גם בהלווייתו של רועי מונדר ז"ל, בקיבוץ מצר. בית העלמין של הקיבוץ התמלא בחולצות אדומות של אוהדי ליברפול, כמו גם חולצות צהובות של אוהדי מכבי נתניה.