במסגרת שורת המנהיגים שהגיעו לבקר בישראל ולהביע תמיכה מאז מתקפת חמאס על דרום הארץ, נחת הבוקר (ג') גם נשיא צרפת עמנואל מקרון.
בהצהרה משותפת שנשאו נתניהו ונשיא צרפת, הודה ראש הממשלה למקרון על התמיכה בישראל על רקע הטבח בעוטף עזה והמלחמה. נתניהו אמר כי זו הייתה מתקפת הטרור החמורה שידע העולם מאז ה- 9.11 בארה"ב, אם כי עבור ישראל, מבחינת פרופורציות של אבידות, זה היה חמור פי 20. "זה היה המעשה האנטישמי החמור ביותר מאז השואה. ילדים יהודים התחבאו בעליית גג וכשנמצאו, הם נטבחו. כמו בבאבי יאר, יהודים נטבחו במכונות ירייה. חמאס חטף, אנס וטבח". אמר נתניהו והוסיף כי חמאס אינו סכנה רק לישראל או לאזור, אלא "אנחנו במלחמה בין ברבריות לציוויליזציה". נתניהו אמר למקרון כי תושבי צרפת מכירים פיגועי טרור ומסרבים להיכנע לטרור. "חמאס יושב על גבולנו. זה כמו דאעש שתהיה בפרברי פריז. אף אחד לא יכול לחיות כך. נעשה כל מה שצריך כדי למוטט את חמאס. חמאס הוא שאחראי לפגיעה באזרחים, אך אנו נשתדל למנוע פגיעה בהם. נשתדל שהמלחמה תהיה מהירה אבל היא עלולה להיות ארוכה. חמאס חייב להיות מושמד. אנחנו סומכים על תמיכתך המתמשכת במאבק שימשיך עד לניצחון".
נתניהו הוסיף כי חמאס הוא מבחן עבור המערב. "אם חמאס ינצח, גם אירופה תהיה בסכנה. ולכן זו מלחמה גם של אירופה וארה"ב". הוא שב על האזהרה כי אם חיזבאללה יצטרף למלחמה הוא יצטער על כך. "יתגעגע למה שספג במלחמת לבנון השנייה. אני מקווה שהוא מקשיב לאזהרות הללו, לאזהרות שלך ושל ארה"ב, אבל אם הוא לא יישמע להן, התוצאות יהיו הרות אסון עבורו", הזהיר נתניהו את ארגון הטרור מצפון.
מקרון אמר כי צרפת עומדת עם ישראל, וכי מאבק בטרור הוא עניין קיומי עבור ישראל, "וגם עבור כולנו. נדרשת קואליציה בינלאומית למאבק בטרור". הוא הוסיף כי במסגרת המאבק, "יש לכבד את החוק ואת ההומניות". "אני מזהיר את חיזבאללה לא להצטרף".
את פגישותיו הבוקר פתח מקרון עם נציגי משפחות של אזרחים שנחטפו לעזה בידי מחבלי חמאס. בתום הפגישה סיפר כי 30 מבני ארצו נרצחו ב-7 באוקטובר. תשעה אחרים עדיין נעדרים או מוחזקים כבני ערובה.
לאחר מכן הוא נפגש עם הנשיא הרצוג שהודה לו על ביקורו. הרצוג אמר: "ישראל מתמודדת עם הרבה כאב. אנחנו מחויבים להרוס את האויבים שלנו. זו אחת הזוועות הנוראות בהיסטוריה המודרנית. בסופו של דבר, כל הישראלים הם אחד. כולם שווים, גם בעלי האזרחות הזרה, כולם אדם אחד עבורנו. כמוך אנחנו מודאגים מעליית האנטישמיות, גם אצלך בצרפת. אכפת לנו מהקהילה היהודית בצרפת. חייבים לקחת ולפעול בנחרצות כדי להגן עליהם".
מקרון אמר להרצוג כי הוא מסכים לכך שהמטרה צריכה להיות שחרור כל החטופים. "זה פשע לשחק בחיים שלהם, בחיי ילדים, מבוגרים, זקנים. אני רוצה שתהיה בטוח שאתה לא לבד כאן, כי אני מדבר כאן בשם מדינה שחוותה התקפות טרור, ואתם הייתם שם בשבילנו".
מקרון צפוי להיפגש היום עם השר בני גנץ ועם ראש האופוזיציה יאיר לפיד – ואז לנסוע לרמאללה, למפגש עם בכירי הרשות הפלסטינית. הערב צפוי מקרון להמריא חזרה לצרפת.
אריאל קנדל, מנכ"ל עמותת "קעליטה" (ארגון הגג של עולי צרפת בישראל), אמר היום כי הוא מברך על הביקור. " להזדהות של צרפת עם ישראל יש חשיבות גדולה, גם ברמה הבינלאומית, גם עבור עולי צרפת בישראל וגם עבור הקהילה היהודית בצרפת, שחווה לאחרונה התגברות מדאיגה באנטישמיות ובאירועי אלימות והסתה. במקביל, אני מצפה לכך שמקרון יסייע בסוגיית החטופים וגם יעזור כלכלית למפונים מהדרום והצפון שלא מעטים מהם עולים חדשים דוברי צרפתית או מחזיקים באזרחות צרפתית".