כמדי שנה, ב-ז' בחשוון, מתחילים המתפללים לומר "ברך עלינו" לבני עדות המזרח ו"תן טל ומטר לברכה" לבני אשכנז. הפעם סביב ההיערכות לכניסה קרקעית לרצועת עזה, התלבטו רבים האם כדי לדחות או לכל הפחות לשנות את נוסח התפילה, מאחר והגשם צפוי לפגוע בלחימה ובהגנה על מדינת ישראל מול חמאס.
מי שהתבקש אף הוא לעסוק בשאלה הוא הרב רא"ם הכהן, ראש ישיבת ההסדר בעתניאל, שקיבל פניות רבות מצד תלמידיו המשרתים כעת בגבולות עזה ולבנון. "אין פנאי לחפש בכל הספרים, וייתכן כי שאלה בדיוק כזו לא נשאלה מאות בשנים. אולם, היסודות המאפשרים את הכרעת הדין מצויים ונפרטם". הרב רא"ם גם מציין שבברכת הגשם של בני עדות המזרח מופיע נוסח שניתן להשתמש בו.
"להבנתי לרוב החיילים יש העדפה שלא ירד עליהם גשם אלא רק על חיילי האויב, ובהתאם לתפילת חוני המעגל הראשונה, נראה שכך יש לבקש (…) ולסיום יש להעיר, שעצם השאלה מראה על דור גדול, ואנחנו צריכים להודות לה' שיש הרבה חיילים וקצינים המתפללים בכוונה ונמצאים בקשר מתוך רצון לשמור על כל פרטי ההלכה".
במקביל אליו, נדרש גם הרב הראשי הרב דוד לאו לשאלה, לאחר שקיבל פניות מגורמי צבא ומחיילים, ונימק בדבריו כי יש שני טעמים להמשיך ולומר את בקשת הגשמים גם בזמן זה: "בשלב זה נראה כי הלחימה תארך זמן ממושך, ולא נראה נכון לבטל את בקשת הגשמים למשך תקופה ארוכה". הרב לאו מוסיף גם שכאשר אנו מבקשים בתפילת בקשת הגשמים "ותן טל ומטר – לברכה", הרי שאנו מבקשים שהקב"ה יוריד לנו גשמים שיהיו לברכה, ולא שיגרמו חס ושלום לתקלה או הפרעה לחיילי ישראל בלחימה. בכך מכריע הרב הראשי כי אין לדחות או לשנות את נוסח ברכת הגשם.