סוכנות הפליטים של האו"ם, אונר"א, דיווחה בפעם השנייה מאז פרוץ המלחמה בעזה על גניבה המונית ממחסניה. גניבה שמבהירה כי אין אפשרות לשלוט על יעד הסיוע ההומניטרי, המוכנס בלחץ אמריקני אל רצועת עזה, כולל עוד 20 משאיות שנכנסו רק הבוקר, במקביל לפרסום ההודעה.
סוכנות האו"ם אונר"א, (שמטרתה הרשמית סיוע לפליטים פלסטינים – אולם כעת מודה לכאורה כי ל'פליטים' יש בתים אותם נאלצו עכשיו לעזוב) דיווחה הבוקר (א') כי אלפי אנשים פרצו לכמה מחסנים ומרכזי הפצה שלה במרכז ובדרום רצועת עזה. על פי הדיווח, הפורצים גנבו "קמח חיטה ופריטי הישרדות בסיסיים אחרים כמו ציוד היגיינה". עוד צוין כי אחד המחסנים שנפרצו, בדיר אל-בלח, הוא המקום שבו אונר"א מאחסנת אספקה מהשיירות ההומניטריות המגיעות ממצרים, דרך מעבר רפיח. אותן שיירות שארצות הברית הפעילה לחץ כבד על ישראל כדי שתאפשר להכניס לרצועה.
על פי אונר"א, הגניבות ממחסניה הן "סימן מדאיג שהסדר האזרחי מתחיל להתקלקל לאחר שלושה שבועות של מלחמה ומצור הדוק על עזה. אנשים מפוחדים, מתוסכלים ומיואשים. המתח והפחד מחמירים בגלל הנפילות בקווי הטלפון ובקווי התקשורת באינטרנט. הם מרגישים שהם לבד, מנותקים ממשפחותיהם בתוך עזה ושאר העולם", אמר תומאס ווייט, מנהל לענייני אונר"א ברצועת עזה.
"האספקה בשוק אוזלת בזמן שהסיוע ההומניטרי הנכנס לרצועת עזה במשאיות ממצרים אינו מספיק. הצרכים של הקהילות הם עצומים, ולו רק בשביל הישרדות בסיסית, בעוד שהסיוע שאנו מקבלים הוא זעום ולא עקבי", הוסיף ווייט.
אולם, כאמור – הגניבות מוכיחות גם כי לאונר"א אין כל יכולת לדעת למי ברצועת עזה מגיע הציוד ההומניטרי המוכנס, ואין שום דרך לוודא כי הציוד לא מגיע לארגון הטרור חמאס המחזיק בלמעלה מ-220 חטופים וממשיך לירות רקטות אל עבר מדינת ישראל. ציוד המאפשר לו אורך נשימה והמשך פעילות הטרור.
עד היום, נכנסו למעלה מ-80 משאיות סיוע לעזה. על פי גורמים ישראלים, הם עברו בידוק לפני כניסתם. גם על הבדיקות הללו, שנועדו לוודא כי לא מוכנסים אמצעי לחימה לעזה, קובלים באונר"א. כמו גם על ההחלטה הישראלית שלא לאפשר הכנסת דלק. "מעט מאוד משאיות, תהליכים איטיים, בדיקות קפדניות, אספקה שאינה תואמת את הדרישות של אונר"א ושאר ארגוני הסיוע, ובעיקר האיסור המתמשך על דלק, הם כולם מתכון למערכת כושלת. אנו קוראים לזרימה קבועה וקבועה של אספקה הומניטרית לרצועת עזה כדי לתת מענה לצרכים במיוחד כשהמתחים והתסכולים גדלים", סיכם ווייט.
עד כה, מצליחה ישראל לעמוד בלחץ הבינלאומי בכל הנוגע להכנסת דלק, שמשמש את חמאס להמשך תפעול הטרור מתוך המנהרות התת-קרקעיות, בין היתר באמצעות הפעלת מערכות אוורור. בשבוע שעבר השיב דובר צה"ל לאונר"א בציוץ בטוויטר שכלל תצלום אוויר, כי יש מאגרי דלק בעזה – שיכולים לשמש את האזרחים, אם לא יופנו לפעילות טרור.