תחת הכותרת "לגרמניה יש בעיה", פרסם השבוע ה"בילד", העיתון הנפוץ בגרמניה, רשימה של 50 כללי התנהגות עבור מי שמתגוררים במדינה. "מאז מתקפת הטרור של חמאס בישראל, חווינו ממד חדש של שנאה בארצנו – כלפי הערכים שלנו, הדמוקרטיה וגרמניה", נכתב בהקדמת המאמר שפורסם בגרמנית ובערבית, כהסבר מדוע מנוסחים ומפורסמים הכללים כעת, לאחר הפגנות פרו-פלסטיניות המוניות ברחובות הערים בגרמניה.
"הימים האחרונים חושפים מה שמתבשל מזה זמן רב", נכתב ב'בילד', "יש הרבה אנשים בארצנו שנלחמים באורח החיים שלנו. אנשים שחוגגים רצח אזרחים חפים מפשע. שמלמדים את ילדיהם לשנוא אחרים כי הם 'כופרים'. הם רוצים לאסור על נשים ללבוש חצאיות או מכנסיים. שמתעבים את חוקי היסוד ומקשיבים למטיפים רדיקליים. מנצלים את הסובלנות ליצירת חברה אחרת. אנחנו לא יכולים לקבל את זה. זה לא יכול להמשיך ככה". לכן, מסבירים שם, הם החליטו לפרט את הכללים. "עקרונות מנחים למה שמחזיק את החברה החופשית שלנו ביחד. הטקסט מיועד לכל האנשים שחיים בגרמניה".
בין 50 הכללים אותם מונה הבילד, נכתב כי "כבוד האדם אינו בר פגיעה". כי אין "כופרים" – כל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה. "כל מי שרואה בחוקה שלנו ובמערכת המשפטית שלנו אוסף של עצות לא מחייבות צריך לעזוב את גרמניה מהר ככל האפשר". וכן – "אם אתה רוצה לגור איתנו באופן קבוע, אתה צריך ללמוד גרמנית. רק אם נדבר באותה שפה נבין אחד את השני".
עוד מפרטים הכללים כי "חופש הביטוי אינו כולל איומים או הכאת אנשים, יידוי אבנים והצתת מכוניות". וכן כי "על רקע הפרק האפל ביותר בתולדותינו, עמידה למען ביטחון העם היהודי אינה ניתנת למשא ומתן. ביקורת על מדיניות ישראל מותרת כמובן".
הבילד מסביר לקוראיו כי "למעט הגופים המוסמכים על ידי המדינה, לאף אחד אין את הזכות להפעיל אלימות כלפי אנשים או רכוש". וממשיך ומפרט עוד רשימה של כללים, שחלקם נוגע להתנהגות נימוסית בסיסית, דוגמת איסוף אשפה בתום פיקניק, מתן כבוד לרשויות החוק, וכן פלורליזם בנוגע ללהט"ב, ושוויון זכויות לנשים. כמו גם, ציפייה להתנהלות שאינה מנצלת את הטבות המדינה, דוגמת "אנו מצפים מכל מי שיכול ומותר לו לנסות למצוא עבודה ולשלם למחייתו – גם אם הסיוע הסוציאלי או הקצבה לאזרח גבוהים בתחילה משכרו". לסיום, מסכם הבילד הגרמני – "אנחנו אוהבים את החיים ולא את המוות".
הרקע לפרסום הכללים הינו מספר הפליטים הגדול שקלטה גרמניה בשנים האחרונות. "ארצנו קלטה יותר משלושה מיליון פליטים, רבים מהם מהעולם הערבי", נכתב בבילד. "החזקנו שלטי 'ברוכים הבאים' והגישה של הקנצלרית אנגלה מרקל הייתה 'אנחנו יכולים לעשות את זה'. עם זאת, תמונות שפרסמנו בעמודים אלה, מלמדות שלא הצלחנו להבהיר מה אנו מצפים מכל מי שרוצה לחיות במדינה שלנו. שכחנו שיש ביטוי שהוא הרבה יותר חשוב מהאמירה 'אנחנו יכולים לעשות את זה'. הביטוי החשוב הזה הוא "לעולם לא עוד". לעולם לא עוד אנטישמיות בגרמניה, לעולם לא עוד עריצות וגזענות".
יש לציין כי לפני כשבועיים אמר הקנצלר אולף שולץ שגרמניה תאסור על פעילות הארגון הפרו-פלסטיני סמידון, לאחר שפרסם תמונות של פעילים המחלקים ממתקים בברלין לאות שמחה על הזוועות שביצע ארגון הטרור חמאס בישראל. בהמשך, לאחר ההאשמות השקריות של חמאס כי ישראל הפגיזה בית חולים בעזה – פרצו התפרעויות פרו-פלסטיניות המוניות בהן נפצעו עשרות שוטרים. במקביל נרשמה עלייה תלולה באירועי אנטישמיות.