אחרי הפרסום במקור ראשון כי פורום דיקני הרפואה החליט להתחיל את הסבבים הקליניים לסטודנטים לרפואה כבר ביום ראשון הקרוב, על אף העומס על בתי החולים וגיוסם של סטודנטים רבים, היום (ג') שלח יו"ר הפורום, פרופ' שי אשכנזי מכתב ל"עמותה למען משרתי המילואים" שפנתה אליו, בו הוא מסביר מה עומד מאחורי החלטה זו.
בפתח מכתבו מדגיש פרופ' אשכנזי, דקאן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל, את תמיכתו בעמותה ובמשרתי המילואים באשר הם ומציין כי "אנו מתפללים שכל חיילנו ישובו במהרה בריאים ושלמים ויאפשרו לנו לצאת מחשיכה לאור. אנו מעריכים ביותר את פועלכם ואת פנייתכם אלינו ואף שמחים על ההזדמנות להבהיר את החלטתנו".
"נקדים ונאמר באופן הברור ביותר – הסטודנטים המגויסים ובני זוגם ההורים לילדים קטנים לא ייפגעו מההחלטה להתחיל בלימודים הקליניים ובסבבים שבעקבותיהם ב-5 בנובמבר. לא מבחינה אקדמית-מקצועית ולא מבחינת כספית. זוהי משימתנו והיא מהווה נר לרגלינו בכל ההחלטות הנדרשות בימים אלה. נהפוך הוא: פתיחת הלימודים הקליניים ב-5 בנובמבר נועדה לאפשר למגויסים ובני זוגם להשלים את הלימודים הקליניים עם השחרור משרות המילואים".
"הלימודים הקליניים הם 'צוואר הבקבוק' בלימודי הרפואה", מסביר פרופ' אשכנזי, "כדי להקפיד על איכותם הם מתקיימים בקבוצות קטנות של שבעה עד עשרה סטודנטים הלומדים פרקי זמן קצובים במחלקות השונות – פנימית, כירורגיה, ילדים, אורתופדיה, רפואה דחופה ועוד. פתיחת הלימודים הקליניים לסטודנטים הזמינים לכך תאפשר למעשה בעתיד את בניית הקבוצות והשלמת הסבבים הקליניים לסטודנטים שישוחררו. עם שחרור הסטודנטים ממילואים, ואפילו באופן מדורג – תותאם לכל אחת ואחד מהם תכנית ייעודית שתכלול שיבוץ פרטני לסבבים קליניים במחלקות בתי החולים השונות, שיקל עליהן להכשירם לאחר הורדת העומס המלחמתי. כל בתי הספר לרפואה כבר בונים מתווה מתאים לסטודנטים משוחררים".

לטענת פורום דיקני הרפואה, דחייה נוספת בפתיחת הלימודים הקליניים, שמלכתחילה היו אמורים להיפתח כבר ב-8 באוקטובר, תגרום לחוסר יכולת להשלים את הסבבים הקליניים בשנת הלימודים הנוכחית שכן יהיה צורך להשלימם למאה אחוזים מהסטודנטים ולא לאלה שגוייסו שמהווים כרבע מכלל הסטודנטים, ואף פחות מכך.
"התלבטנו רבות לפני קבלת ההחלטה, בדקנו והתעמקנו בנושא בכל הרגישות לצרכי המגוייסים והשמירה על זכויותיהם לבל תיפגענה. תפקידנו לטפל בהכשרה המיטבית של הסטודנטים לרפואה בישראל – הדור הבא של רופאי ישראל. לצד זאת, יש לנו אחריות גם כלפי מערכת הבריאות והרפואה בישראל המשרתת את כל אזרחי המדינה. בימים של שגרה, מערכת זו כבר דרשה להגדיל את מספר הרופאים והצוותים הרפואיים, ובשעת מלחמה זו צרכיה גדלים עשרות מונים".
"מערך הלימודים והסבבים הקליניים הינו מורכב ביותר, תלוי בגורמים רבים ובתיאום ביניהם – ובעיקר בנוי על מערכת שפועלת ללא הפסקות – רופא העתיד מתחיל את לימודיו, נכנס להכשרה אקדמית, יוצא לבית החולים לסבבים הקליניים ללימוד, נבחן, וחוזר לסטאז' בבית החולים ואז לעבודה/התמחות כרופא מן המניין. עיכוב נוסף במועד ההתחלה של ההכשרות הקליניות, עלול לדחות את הליך הכשרת הרופאים בישראל, ולכן לגרום מחסור בסטאז'רים ורופאים בבתי החולים ופגיעה בטיב השירות הרפואי. מערכת הבריאות לא תוכל לעמוד בפגיעה זו, בוודאי בעת מלחמה קשה".
פרופ' אשכנזי סיים את המכתב בנימה אישית, "אני סא"ל במילואים, הייתי סטודנט לרפואה בשנה החמישית במלחמת יום הכיפורים. גוייסתי למילואים למשך כ-75 ימים, שוחררתי והשלמתי את הלימודים הקליניים הנדרשים והייתי לרופא. מצבם ותחושותיהם של הסטודנטים שלנו לרפואה שגויס ומוכר לי וקרוב מאוד לליבי. נעשה הכול כדי שגם השנתון הזה של 'פרחי הרפואה' יסיים את לימודיו בהצלחה, ויהיה מעמודי השדרה הטובים והיציבים של מערכת הרפואה הישראלית".